fbpx
Skip to main content
Prodavnica

Pripreme za Vaskrs u PUNOM JEKU: Evo TAČNE RAČUNICE šta koliko košta i kako da UŠTEDITE

Foto: Profimedia
U nedelji pred Vaskrs najtraženija su jaja, jagnjetina i riba

U nedelji pred Vaskrs prodaja hrane, pića i uskršnje dekoracije porasla je za 30 odsto, a i broj potrošača je veći nego obično. U toku je uskršnji raspust, a prema podacima iz turističkih agencija broj domaćih turista koji su otputovali ili to planiraju, za 15 odsto je veći nego lane.

Proleće je donelo bogatu ponudu. U nedelji pred Vaskrs najtraženija su jaja, jagnjetina i riba. Troškovi zavise od prohteva i dubine džepa. Zavisno od klase, jaja koštaju od šest do 20 dinara, boje su između pet i 30, a sličice oko 50 dinara.

Raste broj domaćih turista tokom praznika. U odnosu na isti prošlogodišnji period ove godine oko 15 odsto više domaćih turista odlučilo se za kraći uskršnji odmor.

- Uglavnom banjska mesta su ta koja su najzanimljivija našim gostima u ovom trenutku. Kada je reč o inostranstvu, to su evropski gradovi. U ovo doba godine to su destinacije koje su najdostupnije kada je reč o prevozu autobusom - ukazuje direktor Jute Aleksandar Seničić.

- Možda je malo poskupelo, ali nije ništa strašno - kaže jedna od mušterija.

prodavnica
Foto: Profimedia

Procene pojedinih građana su da će uskršnje pripreme koštati oko 15.000 do 20.000 dinara.

Nikica Jovanović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije savetuje potrošače da prate akcijske ponude, da se dobro informišu preko sajtova i u samim maloprodajnim objektima.

- Zbog povećane ponude i potražnje biće sigurno i veća ponuda akcijskih proizvoda tako da samim tim se u skladu sa tim opredele za kupovinu i na taj način uštede deo kućnog budžeta - objašnjava Jovanović.

Veliki trgovinski lanci već su formirali prazničnu ponudu. Ne očekuje se menjanje cena.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd