Skip to main content
Novac

RAŠIRITE SVOJE NOVČANIKE, STIŽU PARE! Isplata u okviru trećeg paketa podrške građanima Srbije

Foto: SD/ilustracija
Pomoć se uplaćuje na namenske račune otvorene kod Uprave za trezor

Ministar finansija izjavio je da će danas biti isplaćena šesta, i ujedno poslednja rata, sektorske pomoći autoprevoznicima, a u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije. Nakon ove pomoći, sledi i nova novčana podrška građanima na koju pored 1,7 miliona penzionera ima još oko 2 miliona građana.

DA LI ĆE VOŽNJA POSTATI LUKSUZ? U svetu kriza sa gorivom - kada možemo da očekujemo poskupljenje

DA LI ĆE VOŽNJA POSTATI LUKSUZ? U svetu kriza sa gorivom - kada možemo da očekujemo poskupljenje

NOVO POSKUPLJENJE OD OKTOBRA! Evo koliko će vas sada koštati napitak bez koga ne može da započne dan

NOVO POSKUPLJENJE OD OKTOBRA! Evo koliko će vas sada koštati napitak bez koga ne može da započne dan

STIŽE NOVAC ZA PENZIONERE I VELIKO POVEĆANJE PLATA! Vučić potvrdio, evo koji iznos se sliva na račune

STIŽE NOVAC ZA PENZIONERE I VELIKO POVEĆANJE PLATA! Vučić potvrdio, evo koji iznos se sliva na račune

- Već šest meseci konstantno uplaćujemo novac autoprevoznicima. Isplata poslednje šeste rate pomoći predviđena je za 650 autobuska prevoznika koji su ispunili uslove za dobijanje ove vrste podrške države. Do sada je svaki prevoznik koji ispunjava propisane uslove, dobio šest puta po 600 evra po autobusu, što je ukupno 3.600 evra - rekao je danas ministar.

Pomoć se uplaćuje na namenske račune otvorene kod Uprave za trezor, za šta je danas izdvojeno oko 469 miliona dinara.

Penzioneri su nedavno od države dobili po 5.900 dinara, a sledeća uplata koja sleduje i njih i ostale punoletne građane je u novembru.

Svima njima će u novembru biti isplaćeno po 30 evra (tačan datum još uvek nije poznat), a u decembru im sleduje i dodatnih 20 evra.

Što se tiče prijave za ovaj novac, pravilo je sledeće: ko se u maju prijavio za prvih 30 evra, koje je dobio u junu, ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 "decembarskih" evra.

Penzioneri
Penzioneri
Foto: Srbija Danas

Takođe, građani koji se nisu u maju prijavili za pomoć od 30 +30 evra, imaće pravo da se prijave za "decembarskih" 20 evra. Datum prijave biće naknadno saopšten.

Oni mlađi, treba da znaju da ako se u maju nisu prijavili za 30 evra, a u međuvremenu su postali punoletni, imaju pravo na 20 evra koje bi država trebalo da isplati u decembru i za njih bi trebalo da se prijavi.

Povišice i naredne godine

Osim 5.900 dinara i pomoći koja penzionerima leže danas, penzioneri do kraja godine treba da očekuju još dve uplate.

Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Šalter
Šalter
Foto: Profimedia/ilustracija

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

Ministar finansija je poručio da je Srbija ekonomski i finansijski stabilna zemlja.

- Napravili smo dobar temelj i zaista verujem da do kraja godine možemo dostići privredni rast od gotovo sedam procenata. Takođe, javni dug ćemo zadržati u zadatim okvirima, a očekuje nas i povećanje minimalne zarade, plata i penzija. Verujem i da će nam deficit biti mnogo manji nego što smo planirali - rekao je ministar finansija.

On je rekao i da naša ekonomija uprkos pandemiji virusa korona funkcioniše i ide napred i da je pokazala da je otporna, i podsetio da je država pomogla i privredu i građane sa tri paketa pomoći.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd