Skip to main content
matursko veče

Roditelji svršenih osnovaca i srednjoškolaca na mukama: Za maturu treba izdvojiti najmanje 20.000 dinara

Foto: Profimedia/ilustracija
Spremite se za velike troškove

Ludnica maturskih večeri je počela. Đaci se utrkuju ko će da ima lepšu frizuru ili moderniju garderobu, a roditelji se hvataju za glavu i preračunavaju da li se odreći jedne plate ili odlaska na more.

Kada se svi troškovi saberu, matura jednog osmaka košta oko 20.000 dinara - ukoliko je žurka organizovana u školskim prostorijama, što je jeftinija varijanta.

- Roditelji su se dogovorili da osmaci slave maturu u školi, gde će im svirati bend, a posle će imati di-džeja, švedski sto i neograničenu konzumaciju sokova. To će nas koštati 2.700 dinara. Međutim, treba dete obući za taj dan od glave do pete. Kupili smo majicu, košulju farmerke, nove patike... Kada sve saberem ukupan ceh je oko 20.000 dinara - kaže Gorica Šćepančević i dodaje da će još izdvojiti i novac za fotografa i sinovljev džeparac.

Sa druge strane Dragana Petrović. majka osmakinje, kaže da će ćerkina matura koštati minimum 200 evra.

- Ona će ovaj dan obeležiti sa drugarima u restoranu gde će za 2.500 dinara imati švedski sto i neograničenu konzumaciju bezalkoholnog pića. Šminkanje i frizera smo prvo zakazali i to će nas koštati 4.000 dinara. Ostaje nam još da kupimo haljinu, cipele i torbicu. Iskreno, ne bi mi bio problem da platim dodatnih 6.000 ili 12.000 hiljada, samo da pripreme i kupovinu konačne kombinacije možemo da obavimo za jedan dan - ističe Dragana.

Hoćete da radite u inostranstvu? Evo u kojim gradovima su NAJVEĆE PLATE

Kako se saznaje, za restoran trebe izdvojiti između 4.500 i 6.000 dinara, dok je za neki ekskluzivni hotel potrebno izdvojiti između 6.500 do 8.000 dinara.

Ne treba zaboraviti na poslove profesionalnog šminkera (do 5.000), kupovinu svečane haljine (od 6.000 do 20.000 hiljada) ili odela (do 15.000), zatim cipela (od 5.000 do 15.000), što na kraju može izazvati dugotrajnu finansijsku glavobolju.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Veki's picture

Veki

To su lepe muke. Ma koliko kosta to je jedna lepa zivotna uspomena kako za decu tako i za roditelje. Nisu deca kriva sto su nam neki tamo smanjili standard.

0 | 0

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
16 Beograd