Skip to main content
dvoje ljudi drže pola srca

ŠEST načina da sprečite novac da vam uništi brak

Foto: Profimedia
Bolje sprečiti nego lečiti

Često je novac jednak moći. To naročito može biti tačno u braku, gde deljenje finansija sa partnerom zavisi od međusobnog poverenja, poštovanja i razumevanja - principa koji se lako mogu prekršiti, što dovodi do besa i sumnje.

Ali, naoružani odgovarajućim sredstvima, supružnici mogu sprečiti da novac postane predmet rasprave.

On je spasio kompaniju sa ivice bankrota i ovde je da vam kaže u čemu grešite

Naučite kako da pričate o tome

Odluka za otvorenom i iskrenom komunikacijom oko novca je najvažnija finansijska odluka koju parovi mogu učiniti za uspešnu budućnost.

razgovor
Foto: Profimedia

Postavljajte ciljeve zajedno

Kada delite svoje finansije, važno je da zajedno odlučite šta želite da radite sa tim resursima. Uspešni parovi smišljaju ciljeve kao tim i često se proveravaju kako bi bili sigurni da su na istoj "talasnoj dužini".

Sedam jednostavnih načina da upravljate novcem bolje od vaših roditelja

Raspored vremena za proveru svake nedelje

Kao način održavanja otvorenog i iskrenog dijaloga, preporučuju se sedmični sastanci supružnika, gde se mogu razmatrati neka pitanja koja bi potencijalno mogla da rasplamsaju buduću raspravu, kako i načini kako da se podele obaveze.

par
Foto: Profimedia

Shvatite filozofiju novca vašeg partnera

Razumevanje kako je vaš partner razvio svoju filozofiju prema novcu je od ključnog značaja u pronalaženju zajedničkog osnova i razvijanju kompromisa koji rade za vas oboje.

Razmislite i o svojoj filozofiji novca

Znate da vozite biciklu? Onda ste na dobrom putu da postanete USPEŠAN INVESTITOR

Koliko god vam je potreban otvoreni um da se bavite stavovima vašeg partnera o novcu, morate u potpunosti razumeti i sopstvene predrasude. Uzmite vremena da razmislite zašto držite određena uverenja kada je u pitanju novac i odakle te ideje potiču. To će vam pomoći da identifikujete tačno gde se razlikujete od svog partnera.

Poštujte odluke vašeg partnera

Nijedan par neće pristati na svaku odluku. Svako ima različite prioritete, a deo rada u okviru partnerstva je da poštujete izbor vašeg partnera. To podrazumeva držanje otvorenog uma ukoliko se potrošačke navike vašeg supružnika razlikuju od vaših.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd