Skip to main content
More

Svi bi u Grčku na letovanje: Novi turisti podigli cene i nama

Foto: Profimedia
Cene su povećane oko deset odsto

Veća tražnja za odmorom u Grčkoj i ove godine će uticati na cene, a u to su se uverili svi oni koji su do sada već pokušali da rezervišu smeštaj u apartmanima.

Cene su povećane oko deset odsto, ali ne samo zbog boravišne takse, koja je uvedena od 1. januara, nego i zbog ogromnog interesovanja za ovom destinacijom. 

Kako kažu u agencijama za sada se najviše prodaju jeftiniji aranžmani u predsezoni i cene su i dalje vrlo pristupačne. 

- Smeštaj u Grčkoj svake godine u proseku poskupi oko deset odsto i ove godine neće biti drugačije. Nemam utisak da je reč o nekom drastičnom podizanju cena - kaže Aleksandar Seničić, iz Nacionalnog udruženja turističkih agencija „Juta” i dodaje da su cene više uglavnom u privatnom smeštaju. 

Grčka
Foto: Profimedia

Kako objašnjava ove godine se očekuje veliki priliv turista iz Rumunije i Bugarske pre svega zbog većeg standarda. Ove zemlje, koje su do sada bile orijentisane na domaći turizam počinju da putuju i njima je Grčka vrlo interesantna i povoljna za odmor. Sa druge strane blizu je, putevi su dobri, jednostavno se stiže, a cene su, posebno njima kojima je i standard veći, prihvatljive. 

- To je razlog što su Grci ovu potražnju iskoristili da koriguju cenovnike. Prethodnih godina su nam konkurencija bili gosti iz Makedonije i sa time smo se nekako nosili, ali sada za konkurente imamo Rumuniju sa 20 miliona stanovnika i Bugare, koji su takođe počeli više da putuju. Mnogi od njih će odmarati baš u Grčkoj - dodaje Seničić. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd