fbpx
Skip to main content
More u Bugarskoj

U Bugarskoj možete da letujete za 150 evra: Evo kako da izaberete NAJJEFTINIJU DESTINACIJU

Foto: Profimedia
Odmor za plitak džep

Bugarska je popularna letnja destinacija zbog kombinacije pristupačnih cena i pristojnih letovališta smeštenih na obali Crnog mora. Bugarska važi za najjeftiniju u regionu i svake godine je posećena od strane srpskih turista.

Bugarska rivijera je i te kako živahna za vreme letnje sezone. Najpopularnije letovalište za naše građane, naročito među mlađom populacijom, jeste Sunčev breg, a među porodičnim ljudima je popularno mesto Nesebar. Najluksuznije letovalište, ujedno i najskuplje, jeste Zlatni Pjasci, ali kako u agencijama kažu, ova destinacija nije toliko popularna.

Ukoliko se odlučite da letujete ovde možete proći i za samo 150 evra ukoliko preko neke od agencija uplatite hotel sa dve zvezdice. Ako rešite da date više novca, za 500 evra uživaćete u luksuznim hotelima sa pet zvezdica.

U junu, avgustu i septembru boravak u Bugarskoj je jeftiniji nego u julu kada je jeku sezone, pa se u tim mesecima cena smeštaja kreće od 8 do maksimalnih 30 evra po danu. Prosečna cena boravka u hotelu sa 2 i 3 zvezdice na bazi noćenja sa doručkom u pomenutom periodu nešto više od 16 evra. Pored aranžmana, plaća se i dinarski deo oko 1.200 dinara koji uključuje i boravišnu taksu.

Kako do Bugarske

Kako je Bugarska zemlja koja se graniči sa Srbijom, mnogi se odlučuju da na put i odmor krenu ličnim vozilom u sopstvenoj režiji, mada turističe agencije u ponudi imaju i autobuski prevoz koi jošta oko 65 evra po osobi, dok je za decu 40 evra.

More u Bugarskoj
Foto: Profimedia

Vozačima za Bugarsku nije potreban zeleni karton, na granici je dovoljno pored pasoša pokazati validnu saobraćajnu dozvolu.

Grad Niš je magistralnim putem od granice sa Bugarskom udaljen 105 kilometara. Za one koji putuju iz Beograda treba uračunati kilometražu Beograd-Niš koja iznosi 240 kilometara.

Nakon Niša, prolaze se Pirot i Dimitrovgrad. Granični prelaz se zove Gradina. Za ulazak u bugarsku su potrebne vinjete, koje se kupuju na granici ili na benzinskim pumpama nakon što se prođe granica. Vinjeta za sedam dana košta 8 evra, a za mesec dana 15 evra.

Sunčev breg

Sunčev breg se nalazi na jugoistoku bugarske obale i smatra se najvećim i najpopularnijim letovalištem u Bugarskoj. Naše agencije najčešće imaju ponudu od devet noćenja i u većini slučajeva je hotelski smeštaj.

More u Bugarskoj
Foto: Profimedia

Tako na primer, u sezoni za dvokrevetni smeštaj u koji je uključen i doručak u hotelu sa tri zvedice iznosi oko 160 evra po osobi. Postoji mogućnost da se doplati i za polupansion i to iznosi oko 5 evra, dok je za decu do 12 godina 3 evra. Postoji i apartmanski smeštaj, gde u jeku sezone treba izdvojiti oko 37 evra dnevno za dvokrevetni apartman. Iznajmljuju se i vile, gde se cena kreće za deset noćenja između 220 i 300 evra za dve osobe.

Nesebar

Nesebar je grad sa dugom istorijom. Stari deo grada je zapravo muzej na otvorenom koji se od 1983. godine nalazi na UNESCO-voj listi, a za turiste koji vole da razgledaju tu su i brojne pravoslavne crkve.

Oni kojima je stalo i do kultunog i istorijskog aspekta Nesebara rado odsedaju u nekom od hotela, apartmana, privatnih soba unutar Starog grada. Ukoliko želite da odsednete u Starom gradu, onda na vreme rezervišite svoj smeštaj. Za one koji vole isključivo kupanje i sunčanje je najbolje da odsednu u blizini plaža u Novom delu Nesebara.

Bugarska
Foto: Profimedia

Što se tiče cena, Nesebar je malo skuplji od Sunčevog brega. U hotelu sa tri zvezdice u sezoni noćenje sa doručkom iznosi oko 170 evra po osobi u jeku sezone. Pristupačna je i cena olinkluziva, pa tako za devet noćenja po osobi košta od 350 do 450 evra.

Zlatni pjasci

Zlatni Pjasci je ime letovališta u Bugarskoj koje je poznato po dugačkoj i peščanoj plaži. Međutim, Zlatni Pjasci u Bugarskoj su poznati i po odličnom smeštaju, prijatnim restoranima i ukusnoj kuhinji, burnom noćnom životu, kao i aktivnostima za sve uzraste.

Međutim, mnoge naše turističke agencije u sklopu aranžmana ne nude autobuski prevoz do ovog letovališta, već je potrebno ići sopstvenim. Noćenje sa doručkom u hotelu sa ti zvedice u sezoni po osobi iznosi 30 evra, dok je olinkluziv oko 42 evra. Što se tiče luksuznih hotela sa pet zvezdica, gde se noćenje kreće između 150 i 200 evra, negde čak i 250 evra dnevno.

 

Pročitajte i:

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd