fbpx
Skip to main content
Plaža

U Grčkoj ležaljka košta koliko i piće, u Crnoj Gori cene idu do 120 evra: OVDE ćete proći najjeftinije

Foto: Profimedia
Paprene cene u komšiluku

Prošle godine su doneti propisi po kojima u okviru svake plaže mora da se ostavi određeni prostor za peškire.

Deset dana sunčanja na ležaljkama Svetog Stefana, Maestrala i Kraljičine plaže košta i do 1.200 evra, pošto Crnogorci za par ležaljki traže i do 120 evra.

U zavisnosti od plaže za koju se turisti odluče, komplet ležaljki u Crnoj Gori platiće od 10 do čak 120 evra. "Obične" turiste, one koji nisu gosti hotela kompanije "Adrijatik propertis" grčkog biznismena Petrosa Statisa, na Kraljičinoj plaži dočekaće katanac na metar i po visokoj ogradi.

Plaža
Foto: Profimedia

Sa druge strane, na Kraljevoj plaži stoji natpis: "Korišćenje kompleta za plažu je obavezno. Svaka osoba koja ne poštuje pravila plaže biće procesuirana". A cena je 120 evra za dve ležaljke. Istina, na Svetom Stefanu je nešto jeftinije - tričavih 100 evra. Turistima bi valjda trebalo da znači to što za taj novac "besplatno" dobijaju flašu vode i tanjir voća.

Plaža na Tajlandu
Plaža na Tajlandu
Foto: Profimedia

Korišćenje plažnog mobilijara je obavezno i na hotelskoj plaži u Pržnu ispod "Maestrala", set suncobran i ležaljke, koštaju "samo" 50 evra. Turisti koji leto provode u Crnoj Gori žale se što na većini plaža nemaju prostora za peškir, jer ih na taj način crnogorski ugostitelji primoravaju da plate njihove paprene cene.

- Prošle godine su doneti propisi po kojima u okviru svake plaže mora da se ostavi određeni prostor za peškire i nadam se da će crnogorski ugostitelji to i ispoštovati - kažu za u jednoj turističkoj agenciji.

Stefanović poručio: Povećanje plata i penzija od novembra ove godine

Evo koliko se ZARAĐUJE u zemljama regiona: Hrvatska najbolje rangirana, Albanci na DNU

Kod komšija će najjeftinije proći oni koji mobilijar zakupe u kafićima u Bečićima, Rafailovićima i Sutomoru, koji će morati da izdvoje od 10 do 15 evra za par ležaljki, posle njih slede Herceg Novi, Budva, Kamenovo, Ploče i Jaz, sa cenom ležaljki do 20 evra.

Sa druge strane, u velikom delu Grčke ležaljka se i dalje dobija po ceni pića, dok u Turskoj desetodnevni "ol inkluziv" aranžman u hotelima sa pet zvezdica košta manje nego ležaljke za deset dana u Crnoj Gori. Dok je, gledajući malo dalje, ali ne i toliko daleko, cena ležaljki na Kipru je 7,5 evra.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
NN's picture

NN

Nije bas tacno za Grcku. Negde vazibpravilo, mprate nesto popiti a za uzvrat koristiti lezaljku I suncobran ,a negde se lezajka naplacije 3 evra a ako koristite I sunvobran kosta 7 evra. negde cene idu za lezaljke 20 do 25 evra ali dobijete pice I vocno osvezenke uz to.

0 | 1

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd