fbpx
Skip to main content
Konobar

U kafić po džeparac: Ovo su najtraženiji sezonski poslovi u Beogradu

Foto: Profimedia
Izbor je veliki

I ovog leta će mladi u srpskoj prestonici novac za džeparac, školarinu ili odmor zarađivati radeći sezonske poslove.

Iz omladinskih zadruga, koje sarađuju sa velikim brojem poslodavaca i nude širok spektar poslova, ističu da tokom letnjeg perioda najviše posla ima u ugostiteljstvu.

Kafić
Foto: Profimedia/ilustracija

- Kafići i restorani u prestonici tada proširuju obim posla - otvaraju se bašte, a prisutan je i odliv radnika, koji zaradu traže na raznim turističkim destinacijama u Srbiji ili u inostranstvu - kaže direktorka jedne omladinske zadruge i dodaje da po preporuci Studentsko-omladinskog zadružnog saveza Srbije zarada sezonskog konobara (po satu) ne bi trebalo da bude manja od 150 dinara.

- U letnjem periodu očekuje se odlična ponuda poslova, čak i bolja nego prethodnih godina - navodi se u omladinskim zadrugama.

- Kada je reč o ugostiteljstvu poslovi su traženi u svim zonama - konobari, sobarice (hoteli)... Ali nema dovoljno zainteresovanih. Zarada po satu kreće se između 160 i 200 dinara u zavisnosti od posla - navodi izvor.

U prestonici su sve traženiji i radnici u kol-centrima, čija se mesečna zarada kreće između 30.000 i 90.000 dinara (na pojedinim mestima potrebno je poznavanje stranih jezika), a neizostavna je i široka ponuda fizičkih poslova, gde se zarada po satu, u zavisnosti od zaduženja, kreće od 300 do 500 dinara.

Kol centar
Foto: Profimedia

Jedna od najzanimljivijih ponuda odnsoi se na branje borovnica, malina i jabuka u okolini Beograda.

- Poslodavci obezbeđuju prevoz i hranu za radnike, a zarada po satu iznosi oko 200 dinara. Isplate su zagarantovane, i to na nedeljnom nivou - kaže direktor jedne omladinske zadruge.

Prema njegovim rečima, turističke agencije u Beogradu traže i administrativnu ispomoć (u organizaciji putovanja, za rad na šalteru), a zarada po satu iznosi između 180 i 200 dinara.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
25 Beograd