fbpx
Skip to main content
FDN

Važna životna odluka: Kako napraviti pravi izbor koji garantuje uspeh?

Foto: Shutterstock
Odluka o izboru fakulteta nije ni malo laka.

Postoji mnogo različitih fakulteta, studijskih programa, zanimanja i smerova. Otkrijte šta je potrebno uzeti u obzir pri odabiru svog fakulteta u nekoliko koraka.

Mali je broj onih koji znaju šta žele od života još od malih nogu. Međutim, postoje neki kriterijumi koji mogu olakšati izbor. 

FDN
Foto: Promo

Koraci koji mogu da vam olakašaju izbor su: 

  • Talenat i interesovanje

Prvo i najvažnije je izabrati ono što vas zanima i ono što volite. Ako se ne vodite time, postoje velike šanse da ćete se kasnije mučiti s učenjem jer vam neće biti zanimljivo. Za početak analizirajte sami sebe.    

  • Trajanje studija

Postoje osnovne studije u trajanju od tri i četiri godine. 
Zašto je bolje izabrati osnovne akademske studije u trajanju od četiri godine?
Zato što većina kompanija i organizacija prilikom zapošljavanja traži završene studije od 240 ESPB bodova. To su studije kojima se stiče zvanje diplomirani u različitim oblastima. 

  • Lokacija

Mesto na kome studirate je izuzento bitno jer tu provodite četiri godine svog života. Najvažnije  je da je fakultet na dobroj lokaciji i povezan sa drugim delovima grada.

FDN
Foto: Promo
  • Atmosfera

Lep ambijent, savremeno opremljen i moderan prostor je važan jer se student prijatnije oseća u takvom okruženju i to pruža mogućnost da se mnogo lakše prilagodi na novu sredinu u kojoj će provoditi vreme. 
Jedna od najbitnijih stvari je da pre izbora fakulteta obiđete fakultet i upoznate se sa ambijentom u kome ćete studirati.

Pored toga, ono što je važno kada je u pitanju ambijent jeste i studentski život. Prijateljstva koja stičete tokom studiranja traju ceo život i omogućavaju vam da zajedno sa kolegama i budućim prijateljima napredujete kako u poslovnom svetu tako i u privatnom životu. Vaše kolege će graditi uspešne karijere i biti vam oslonac u poslovnom napredovanju, kako u Srbiji tako i u svetu.

FDN
Foto: Promo
  • Posao

Kako bi došli do sigurnog i dobro plaćenog posla nakon studija potrebno je izabrati studijski program koji prati potrebe tržišta i sa kojim se lako možete zaposliti i birati posao koji želite.
Takođe, fakultet koji vam omogućava dok studirate praksu u raznim organizacijama ili kompanijama.

Sve to i još mnogo toga možete dobiti na Fakultetu društvenih nauka. Prvi vaš korak je da popunite prijavu ili pozovete 011/77 777 00 kako bismo vam zakazali posetu Fakultetu.

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd