fbpx
Skip to main content
Petnica

PETNICA PONOVO POSTAJE STECIŠTE NADARENIH: Novi programi i konkurs za osnovce

Foto: Printscreen/Youtube/SatTV
Istraživačka stanica Petnica najavila je danas pokretanje nove programske aktivnosti "Otvoreni Petnički seminari" i organizovanje naučno-obrazovnog programa za učenike osnovnih škola

Istraživačka stanica Petnica najavila je danas pokretanje nove programske aktivnosti "Otvoreni Petnički seminari" i organizovanje naučno-obrazovnog programa za učenike osnovnih škola.

Ministar Lončar saopštio ohrabrujuće vesti: Sve više studenata se prijavljuje za vakcinaciju

Ministar Lončar saopštio ohrabrujuće vesti: Sve više studenata se prijavljuje za vakcinaciju

KAKO ĆE IZGLEDATI MALA MATURA OVE GODINE? Odluku će doneti Krizni štab! Poznati su svi DETALJI

KAKO ĆE IZGLEDATI MALA MATURA OVE GODINE? Odluku će doneti Krizni štab! Poznati su svi DETALJI

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Oglasili se iz ministarstva prosvete, poznato kada će biti probni završni ispit za osnovce

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Oglasili se iz ministarstva prosvete, poznato kada će biti probni završni ispit za osnovce

Program "Otvoreni Petnički seminari" biće započet ovog meseca, a ideja je da se u desetodnevnom intenzivnom online seminaru predstave sve naučne oblasti koje postoje u Istraživačkoj stanici Petnica, kroz zanimljiva predavanja i intereaktivne radionice, navodi se u saopštenju Istraživačke stanice.

Seminari su, kako je saopšteno, namenjeni ne samo polaznicima programa u Petnici, već i svim zainteresovanim građanima, a ova aktivnost je uvod u sezonu seminara koja treba da započne u kampusu Istraživačke stanice, čim epidemiološki uslovi to dozvole.

- Želimo da naši stručni saradnici, i nekadašnji polaznici, koji imaju ekspertizu u različitim zanimljivim naučnim oblastima, svoje znanje prenesu, ne samo našim polaznicima, nego i svima zainteresovanim u Srbiji - kaže Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice Petnica.

Istraživačka stanica priprema se i da svoje aktivnosti uživo započne u svom kampusu čim epidemiološki uslovi to dozvole, najverovatnije u maju mesecu, a pravila ponašanja i rada tokom pandemije COVID-19, usvojena tokom prethodne godine, biće primenjivana i ove godine, kako bi se obezbedila zaštita zdravlje polaznika, saradnika i zaposlenih.

Kada je reč o naučno-obrazovnom programu za učenike osnovnih škola, programi će biti realizovani u periodu od avgusta do oktobra, kada trenutna epidemija bude dopustila, a prijavljivanje je otpočelo.

Letnja naučna škola je višedisciplinarni program koji uvodi zainteresovane učenike u osnovne metode nauke i istraživačkog rada, a prilikom organizacije ovog programa Petnica ima u vidu učenike koji trenutno pohađaju sedmi razred i koji pokazuju visoku sklonost i zainteresovanost za nauku i istraživački rad, samostalnost i samoinicijativnost u radu, i koji solidno vladaju školskim gradivom.

SD obrazovanje

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
6 Beograd