fbpx
Skip to main content
studenti

Ovaj fakultet ima NAJVREDNIJE STUDENTE, da li ste vi među njima?

Foto: Profimedia
Za svakog studenta njegov fakultet je najteži, ali šta kaže statistika?

Bilo kog studenta da pitate da li je njegov fakultet težak i da li mora puno da uči, retko ko će odgovoriti negativno. Za svakog studenta njegov fakultet je najteži, a zanimanje za koje se školuje najodgovornije. Retki su oni koji ne dižu u nebesa svoju buduću profesiju tj. zanimanje za koje se školuju. 

Dakle, skoro svako je ubeđen da je njegov fakultet najteži. Ako se vodimo parolom da su „svakome njegove muke najteže“ onda ovakav stav ima smisla. Vrlo često se među studentima poteže ovo pitanje, što još češće vodi ka omalovažavanju drugih fakulteta. 

Student
Foto: Profimedia

Nije redak slučaj da se porede fakulteti koji obrađuju potpuno drugačiju materiju, poput građevinskog i filozofskog fakulteta. Takođe, zapostavlja se činjenica da je svako upisao fakultet shodno svojim sposobnostima.

A šta kažu istraživanja i statistika?

Zanimljivo istraživanje o angažovanosti studenata na nacionalnom nivou (NSSE) sproveo je Univerzitet u Indijani prema kojem su studenti arhitekture najposvećeniji svojim studijama. Šta su pokazali podaci? Naime, podaci su pokazali da studenti arhitekture provode najviše vremena u vannastavnim aktivnostima odnosno 22 sata nedeljno. 

Fakultet
Foto: Srbija Danas

Nakon studenata arhitekture, najvredniji su studenti hemijskog inženjeringa (19,66 studenti), zatim aero-inženjeringa i astronautike (19,24 sata).

Iako se studenti drugih fakulteta neće složiti sa ovim istraživanjem, statistika ipak pokazuje da su studenti arhitekture najvredniji. Naravno, ovakva istraživanja ne treba doslovno shvatiti. Svako je upisao fakultet prema svojim sposobnostima i interesovanjima. Na svakom fakultetu, bez obzira da li je društveni ili prirodni, postoje studenti koji vredno uče i rade, kao i oni drugi - lenji.

 

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Milos D's picture

Milos D

Nama na arhitektonskom je prolaz na budzet u sledecu godinu osiguran malte ne samo ako smo redovni i ako zavrsavamo radove za koje je potrebno mozda i vise provedenog vannastavnog vremena nego sto je navedeno

1 | 0

SD obrazovanje

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
18 Beograd