fbpx
Skip to main content
Obrazovanje Mionica

OŠ "MILAN RAKIĆ" PRIMER DOBRE PRAKSE: Mionička škola na regionalnoj konferenciji predstavila obrazovnu platformu

Foto: Opština Mionica
Više od 350 nastavnika iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije prisustvovalo je online konferenciji o obrazovanju u digitalnom dobu

Naziv konferencije je "Projektna nastava u onlajn okruženju" koju su NALED i "Connecting" organizovali 23. marta u saradnji sa Inicijativom za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, a u okviru projekta Javno-privatni dijalog za razvoj. Na održanoj konferenciji preko Zoom platforme, OŠ "Milan Rakić" je predstavila primere dobre prakse i onlajn obrazovnu platformu.  

U radnom delu konferencije, učesnici su mogli da čuju više o konkretnim primerima i načinima izvođenja projektne nastave koje su dale nastavnice iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Mađarske. Između ostalog, OŠ "Milan Rakić“ ukazala je na prednosti onlajn platformi za povezivanje dece iz Srbije sa vršnjacima iz drugih zemalja sveta, učenju o različitim kulturama i širenju vidika.

-Vanredno stanje i kriza izazvana pandemijom odrazili su se podjednako na sve sfere života, uključujući i obrazovanje. Situacija se menja iz dana u dan te u skladu sa tim promenama moramo menjati i način izvođenja nastave. Iako su se nastavnici u Srbiji snašli neočekivano dobro, Priručnik nam je došao u pravi čas pa bih iskoristila priliku da zahvalim svima koji su učestvovali u njegovoj izradi. Pored toga, drago mi je što smo pronašli način da se po ovom pitanju povežemo kao region i kroz razmenu iskustava doprinesemo kvalitetu nastave u našim zemljama - rekla je Anamarija Viček, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Reči podrške stigle su i od Tine Šarić, predstavnice Incijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi koja je panelistima poručila da je njena organizacija uvek spremna da pomogne nastavnicima u unapređenju izvođenja nastave i omogući razmenu iskustava sa kolegama iz ovog dela Evrope.

U radnom delu konferencije, učesnici su mogli da čuju više o konkretnim primerima i načinima izvođenja projektne nastave koje su dale nastavnice iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Mađarske. Između ostalog, govoreno je o primeru dobre prakse onlajn platforme u Mionici koja se pokazala kao uspešna za povezivanje dece iz Srbije sa vršnjacima iz drugih zemalja sveta, učenju o različitim kulturama i širenju vidika. 

SD obrazovanje

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd