fbpx
Skip to main content
Beograd

SAD JE PRAVI TRENUTAK! Kada počne policijski čas, svako od nas treba OVO da uradi

Tanjug/​Dragan Kujundžić
Samo od vas zavisi!

Naravno da niko ne želi da bude u kući po ceo dan, niti je bilo ko od nas zamišljao da će nam glavni izlazak u toku dana biti onaj do prodavnice.
Međutim, umesto da sedimo i očajavamo zbog trenutnog stanja, ne samo u Srbiji već i svetu, samoizzolaciju i višak vremena bi trebalo da okrenete u svoju korist.

Naime, u životu se treba radovati malim stvarima, a to što vam je sloboda kretanja ograničena (zarad ličnog dobra), ne znači da je i vaš um ograničen. Iskoristite digitalne tehnologije da budu vaš prozor u svet, posvetite se sticanju znanja i veština za koje ranije niste imali vremena.

SKINITE PRAŠINU SA KNJIGA

Sećate se one knjige što ste čitali na moru, pa je po povratku kući nikada niste završili? Sada je pravo vreme da dovršite knjigu, pa i da počnete neku od novih koje ste dobili za rođendan. Osim što konačno imate vremena da ih pročitate, skrenućete sebi misli sa aktuelnih dešavanja i zabaviti se.

Čitanje
Foto: Profimedia

POČNITE UČENJE NOVOG JEZIKA ILI NAUČITE DA PROGRAMIRATE

Izloacija, hm? Možda i nije tako lose, ovo vreme mogu iskoristiti da naučim nešto novo i usvaršim svoje znanje. Sada je vreme da počnete da učite neki od stranih jezika za koji ste od uvek želili da govorite ili čije vam je znanje neophodno za rad na poslu.  Nemački jezik, engleski jezik, italijanski jezik ili francuski jezik, samo su neki od jezika koje možete učiti iz udobnosti svog doma zahvaljujući odličnoj ponudi Akademije Oxford. Akademija Oxford pripremila je najpovoljnije ponude online kurseva upravo za vas. Da li su to kursevi računara, administatvini kursevi ili menadžerske obuke, na vama je samo da zauzmete svoje mesto u kućnoj fotelji i prijavite se za online kurs Akademije Oxford. Ne dozvolite da vam trenutna situacija nametne statičnost, razmišljajmo pragmatično uz Akademiju Oxford koja nudi 20% popusta na sve online kurseve.

Oxford akademija
Foto: Promo
Foto: Profimedia

VEŽBAJTE

Zahvaljujući velikom nizu aplikacija i sajtova, više nemate izgovor. Pa, šta ako je vanredno stnaje? Vežbanje je moguće svuda i bez odlaska u teretanu. Skinite neku od popularnih aplikacija i krenite sa treninzima svaki dan. Kada prođe vanredno stanje i život se vrati u normalu, mnogi koji vas nisu dugo videli biće zaprepašćeni promenom. Dakle, nema više izgovora.

NAUČITI DA KUVATE

Možda je baš sada pravo vreme da pravite malo komplikovanija jela za koja imate vremena. Uostalom jedna od najvećih prednosti kućne izolacije jeste posvećenost kuvanju i uživanje u raznim ukusima. Mašta se budi, a sve ono što je delovalo previše komplikovano u pređašnjoj svakodnevici, sada je zadatak na koji ćete rado baciti, ako treba i ceo dan. Uostalom, verujemo da se ukućani neće previše žaliti.

Hrana
Foto: Profimedia
+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD obrazovanje

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
9 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19