fbpx
Skip to main content
Fakultet

Saopštenje za medije povodom vesti pojedinih medija "da je korona opet ušla u studentske domove"

Foto: Srbija Danas
Student kod kojeg je virus korona potvrđen nalazi se u kućnoj izolaciji i nema nikakvih simptoma. 

Nakon senzacionalističkih vesti od jutros da je "Korona opet ušla u studentske domove", te da su "Lekari su upozoravali da ovo NE SME DA SE DOGODI", a koje su čak i tekstu ispod takvih naslova potkrepljene potpuno suprotnom informacijom, suočeni smo sa velikim brojem poziva, kao i zabrinutošću studenata, roditelja i zaposlenih.

Precizna informacija o stanju u domovima, koja je jutros data i koja je povod za ovakve naslove je da je, od 10.500 mesta u studentskim domovima u Beogradu, u domovima fizički prisutno nešto više od 5.500 studenata. NIJEDAN student koji boravi u domu nije zaražen virusom Kovid 19 i zato je naš hostel odvojen za te namene u Studentskom domu "Kralj Aleksandar I" prazan.

Od preostalih 5.000 studenata koji trenutno nisu fizički u domovima, potvrđen je jedan pozitivan slučaj na virus Kovid 19. Student kod kojeg je virus korona potvrđen nalazi se u kućnoj izolaciji i nema nikakvih simptoma. 

Smatramo da je stanje dobro a da, čak ni u najtežim trenucima epidemije, domovi nisu bili opasni po širenje i da su preduzete maksimalne mere opreza, u skladu sa mogućnostima. Trenutno ne postoji baš nijedan razlog za zabrinutost. 

Takođe, još jednom apelujemo da svi povedemo računa o mogućoj panici koju može izazvati senzacionalizam ili naslov istrgnut iz konteksta, baš pred početak nove školske godine i prijem u domove. 

Ustanova Studentski centar "Beograd" će se do daljeg uzdržati od objavljivanja sličnih informacija, jer smo upravo svedoci velike zabrinutosti bez ikakvog objektivnog povoda.  

 

SD obrazovanje

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd