fbpx
Skip to main content
Fakultet

OD PONEDELJKA KRAJ RODITELJSKIM MUKAMA: Ministar Šarčević otkrio kako će tačno STUDENTI POHAĐATI NASTAVU

Foto: Srbija Danas
Preporuke o tome ko će studirati onlajn, a ko na fakultetu daće krizni štab.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da je stručni tim iz ministarstva koje vodi napravio plan obavljanja nastave na fakultetima od 1. oktobra, koji je poslat lekarskom delu kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa.

STUDENTI ĆE MOĆI DA PLATE ŠKOLARINU U RATAMA? Ove godine moguće male izmene za sve akademce

STUDENTI ĆE MOĆI DA PLATE ŠKOLARINU U RATAMA? Ove godine moguće male izmene za sve akademce

Objavljeno šta je uslov da se studenti usele u domove: Novosadske fakultetlije moraju da poštuju propise!

Objavljeno šta je uslov da se studenti usele u domove: Novosadske fakultetlije moraju da poštuju propise!

JAGMA ZA MESTOM U STUDENTSKIM DOMOVIMA: Na listi više od 400 odlikaša!

JAGMA ZA MESTOM U STUDENTSKIM DOMOVIMA: Na listi više od 400 odlikaša!

- Oni početkom naredne nedelje treba da odluče o formi u kojoj će se odvijati nastava na fakultetima - poručio je Šarčević i dodao:

- Neki fakulteti bez problema mogu da organizuju onlajn nastavu, i to se neće odraziti na kvalitet studiranja, ali neki fakulteti moraju da organizuju vežbe kod kojih je neophodno prisustvo studenata. U tom smislu, nije isto studirati medicinu i političke nauke - objašnjava ministar.

Roditelji na mukama

Neizvesnost u vezi s tim da li će se nastava obavljati onlajn ili na fakultetima zadala je muke i roditeljima mnogih akademaca iz unutrašnjosti koji su u dilemi da li svojim studentima da nalaze smeštaj u univerzitetskim centrima, ili će moći da ostanu kod kuće i predavanja pohađaju onlajn.

- Još uvek nemamo informacije od univerziteta o tome kako će uprava organizovati nastavu od oktobra, da li će predavanja i vežbe biti organizovani onlajn ili će studenti morati da posećuju fakultet. Budući da moja ćerka studira bezbednost, većina predmeta je teorijska, ali to ne znači da možda neće biti nekih obaveznih vežbi - rekla je majka jedne studentkinje iz unutrašnjosti.

Beograd
Foto: Srbija Danas

Ugovori i depoziti

Ona ističe da se danima raspitivala za iznajmljivanje stana za ćerku u Beogradu i da ju je iznenadila činjenica da vlasnici, za razliku od ranijih godina, sada imaju stroge zahteve, pa gotovo svi traže sklapanje ugovora sa podstanarima unapred, za period od minimum tri ili šest meseci, a ima i onih koji traže ugovor na godinu dana.

- Ugovore traže i agencije kao posrednici, a podjednako i vlasnici stanova. Tražimo stan u centru grada, uz depozit, ali nismo spremili novac za višemesečnu kiriju i zato smo u problemu ako naša ćerka bude morala da se seli - kaže zabrinuti roditelj.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD obrazovanje

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd