fbpx
Skip to main content
profesor u školi

Profesor vas MRZI? Postoji 5 načina kako se izboriti, prvi je NAJPAMETNIJI

Foto: Profimedia/ilustracija
Ako primećujete da vas profesor ne simpatiše, to nikako nije razlog za vaše neprimereno ponašanje na predavanju

Ukoliko ste student sigurno ste do sada bili u situaciji da vas neki profesor baš ne simpatiše puno i da oseća animozitet prema vama. Bez obzira da li se još uvek součavate sa ovim problemom, u nastavku vam nudimo nekoliko saveta kako da  „izađete na kraj“ sa profesorom koji vas mrzi. 

Razgovarajte 

Nemojte pretpostavljati da vas profesor mrzi nego razgovarajte otvoreno sa njim. Možda postoji određeno neslaganje, možda misli da niste dovoljno pažljivi na predavanju, da ste loše informisani. Velika je verovatnoća da je posredi loša komunikacija između vas i profesora. Ukoliko zaista želite znati u čemu je problem najbolje rešenje je da mu se direktno obratite i zatražite povratnu informaciju. Možda ćete u razgovoru početi da shvatate suštinu problema. 

Hrvatska
Foto: Profimedia/ilustracija

Lepo se ponašajte

Ako primećujete da vas profesor ne simpatiše, to nikako nije razlog za vaše neprimereno ponašanje na predavanju. Potrudite se da uvek stignete na vreme, izbegavajte da pričate sa kolegama tokom predavanja, nespavajte na predavanju, budite maksimalno skoncentrisani. Često se dešava da profesori zapaze da student nije zainteresovan za predavanje, da „spava“ na času, na šta profesori gledaju kao na vid nepoštovanja, što može biti izvor problema. 

Testiranje
Testiranje
Foto: Profimedia/ilustracija

Družite se sa kolegama 

Sprijateljite se sa kolegama koji imaju dobar odnos sa profesorom sa kojim vi lično imate problem. Iako izgleda mnogo lakše družiti se sa studentima koji takođe imaju isti problem kao i vi, ipak mnogo više smisla ima razgovarati sa studentima koji dobro prolaze kod tog profesora. 

Fakultet
Foto: Srbija Danas

Poverite se nekome

Ukoliko je vaš profesor zaista neprijateljski raspoložen prema vama, razmislite o tome da se poverite nekom savetniku na fakultetu ili nekom u dekanovoj kancelariji. 

Dokumentujte sve

Čuvajte beleške, elektronsku poštu, vraćene zadatke i pravite evidenciju o incidentima. Morate imati dokaze o „neprijateljskom“ ponašanju profesora. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD obrazovanje

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
22 Beograd