fbpx
Skip to main content
Beograd

SUTRA KREĆE NASTAVA NA FAKULTETIMA: Rektorka Univerziteta u Beogradu odgovorila na pitanja koja muče studente

Foto: Srbija Danas
Popović je navela da je u nekim visokoškolskim ustanovama nastava za brucoše počela ranije, 21. odnosno 28. septembra

Nova školska godina na fakultetima počinje sutra, a rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) prof. Ivanka Popović kaže da su fakulteti spremni za kombinovani model nastave. Popović je navela da je u nekim visokoškolskim ustanovama nastava za brucoše počela ranije, 21. odnosno 28. septembra.

- Važno je da uhvatimo što više vremena da može sa brucošima da se radi uživo nastava. To je važno za sve studente. Imamo kombinovani model nastave, teorijska predavanja će ići uglavnom onlajn, dok će vežbe ići uživo u sedištu fakulteta - rekla je Popović nakon sednice Saveta UB.

Upitana za zahteve pojedinih studenata da se smanje školarine na fakultetima za 30 odsto, rektorka je kazala da ne vidi način kako fakulteti da spuste školarine svima i da opstanu.

- Razmatraćemo svaki pojedinačni zahtev studenata koji su u teškoj finansijskoj situaciji. Njima ćemo pomoći smanjenjem školarina ili potpunim oslobađanjem od školarine. Fakulteti su to radili i ranije, radiće to i sada. Mislim da je to jedini način kako možemo da prebrodimo ovu kriznu situaciju da pomognemo studentima - navela je Popović.

Pročitajte i:

SD obrazovanje

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd