Skip to main content
vremenska-prognoza

19 RADNIH MESTA ČEKA NA VAS: Raspisan konkurs za jedan od NAJPOŽELJNIJIH poslova u državnoj službi

Foto: Srbija Danas
Ovo je vaša prilika za posao

Carina nudi šest poslova u centrali na Novom Beogradu, i po jedno mestu i carinarnicama Beograd, Šabac, Dimitrovgrad, Kladovo, Kruševac, Kragujevac, Subotica, kao i po dva radna mesta za carinarnice u Novom Sadu, Somboru i Prištini sa sedištem u Nišu.

Za mesto šefa odseka traže završene osnovne akademske, master akadmske, specijalističke akadmske, specijalističke strukovne, ili osnovne studije u trajanju od najmanje četiri godine (240 ESPB), položen državni ispit i najmanje pet godina u struci.

AMERIČKI UGOSTITELJSKI LANAC PROTIV TRAMPA: Starbaks zapošljava 10.000 izbeglih

Za mesto carinskog referenta - radnika u pisarnici traže završenu minimum srednju školu, položen državni stručni ispit i najmanje dve godine u struci.

Pogranična policija
Foto: Profimedia

Za mesto carinskog referenta - radnika obezbeđenja završenu minimum srednju školu, položen državni stručni ispit i najmanje dve godine u struci, dozvolu za nošenje oružja i položen ispit za zaštitu od požara.

Za mesto rukovodioca u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija traže osobu sa završenim četvorogodišnjim studijama iz oblasti ekonomije, prirodno-matematičkih ili tehničkih nauka (240 ESPB), sa položenim stručnim državnim ispitom i najmanje pet godina iskustva u struci.

Za mesto inženjera za razvoj komunikacija traže takođe četvorogodišnje studije iz istih oblasti (240 ESPB), sa položenim državnim ispitom i najmanje pet godina rada u državnim organima, i poznavanje engleskog jezika.

TRAŽITE POSAO, A NISTE PROGRAMER: Ako OVO umete da radite, ODMAH ćete pronaći posao u Srbiji

carina
Foto: Profimedia

U većini carinarnica traže carinske nadzornike, a uslovi su "srednja stručna sprema ekonomskog, tehničkog, opšteg ili administrativno-upravnog smera, najmanje 2 godine radnog iskustva u struci, položen državni stručni ispit i poznavanje engleskog, francuskog, nemačkog ili ruskog jezika".

Iako je prosečna plata u Upravi carina relativno niska u odnosu na neke druge državne službe, ta mesta su prilično tražena zbog toga što su i takve plate misaona imenica za mnoge radnike u privatnom sektoru, a uz državno uhlebljenje obično ide relaksiranije radno vreme, duži odmori i druge povlastice.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd