Skip to main content
radnici

Aktiviran besplatan broj za prijavu rada "na crno" - 0800 300 307

Foto: Profimedia/ilustracija
Reci NE radu na crno

U sklopu projekta "Reci NE radu na crno", koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a čiju je realizaiju finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu, aktivirana je besplatna telefonska linija za prijavu rada "na crno".

Građani Srbije mogu anonimno, pozivom na broj 0800 300 307 da prijave ukoliko su radno angažovani bez zaključenog ugovora o radu, kao i svaku drugu nezakonitost u radu.

Rad na crno
Rad na crno
Foto: Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja

Ministar Zoran Đorđević pozvao je sve kojima su uskraćeni osnovni principi dostojanstvenog rada da traže svoja zakonska prava i prijave rad "na crno".

- Od nelegalnog rada štetu imaju svi – država, poslodavci koji rade u skladu sa zakonom, a naročito radnici koji gube socijalne beneficije. Zato ohrabrujem sve građane da prijave ukoliko rade bez ugovora o radu i nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje. Za ovakve prekršaje sankcije će snositi isključivo poslodavci, ne i radnici koji su radili na crno. Ministarstvo kojim rukovodim odlučno je u borbi za zaštitu prava radnika i omogućavanje zdravog okruženja za poslodavce, sa ciljem da Srbija bude uređena zemlja, rame uz rame sa zemljama EU - poručio je ministar Đorđević.

Zoran Đorđević
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

U sklopu projekta planirane su brojne aktivnosti, uključujući pojačan rad Inspektorata za rad na terenu i edukativne radionice širom Srbije.

Više informacija o projektu nalaze se na vebsajtu https://recineradunacrno.rs/ kao i na društvenim mrežama https://www.facebook.com/neradunacrno/ i https://www.linkedin.com/company/reci-ne-radu-na-crno/.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd