fbpx
Skip to main content
Devojka fejsbuči

Brutalan oglas za nezaposlene devojke osvanuo na Fejsu! Traže da RAŠIRE PRSTE NA NOGAMA, ali i JOŠ NEŠTO!

Foto: Profimedia
Mnoštvo je onih koje su, u nameri da dobiju posao, "pale" na konkursu

Jedna modna kuća tražila je četiri radnice za rad u butiku koji će uskoro otvoriti svoje poslovnice u više gradova na području BiH.

Početna plata je 650 KM i prijava, radno vreme radnima danima od 8 do 17 sati, a vikendom od 8 do 12 sati, oglas je na društvenoj mreži Fejsbuk koji je privukao brojne nezaposlene devojke.

Hit oglas za posao u Srbiji: Dnevnica je 1.000 dinara, ali postoji samo jedan mali uslov

Ovim poslovima možete da se bavite u Srbiji samo sa srednjom školom i licencom, a zarade su vrtoglave

Dok se na prvi mah činilo idealnom prilikom za posao i zaradu, dosta je devojaka koje su, nakon kraćeg razgovora putem interneta, shvatile da se ipak radi o prevari.

Žena plače
Foto: Profimedia

Jedna od brojnih koje su se odlučile prijaviti na oglas je 27-godišnja Ermina iz Zenice.

- Ugledala sam oglas na Fejsbuku. Kako sam nezaposlena, odlučila sam se prijaviti. Ali, nakon izvesnog vremena sve je postalo sumnjivo. Osim što nisu precizirali gde tačno u Zenici otvaraju objekat, nisu želeli da ostave ni broj telefona. Razgovor je isključivo moguć putem interneta – priča Zeničanka.

Pravi šok usledio je nakon čudnih uslova koje je osoba koja se krije iza profila.

pisanje poruke u krevetu
Foto: Profimedia

Naime, umesto da se informišu o radnom iskustvu i obrazovanju, oni su tražili fotografije stopala, u hlačama i donjem delu trenerke, dok lice i gornji deo tela uopšte nije potreban.

„Pale“ na konkursu

- Osim što nigde nisu registrovani niti postoje na internetu, pronašla sam dosta upozorenja da devojke ne nasedaju na prevaru. Nažalost, mnoštvo je onih koje su, u nameri da dobiju posao, "pale" na konkursu.

Zato sam odlučila sve ispričati u javnosti, jer je profil još aktivan i nastavljaju vrbovati devojke - kaže na kraju razgovora Ermina.

- Napisali su mi da sam izabrana za radnicu nakon svega nekoliko razmenjenih poruka. Uslov za razgovor uživo, za šta bi me navodno naknadno obavestili, bio je da im pošaljem dve fotografije svojih stopala u štramplama i čarapicama, u donjem delu trenirke, i to bez lica, što mi je odmah postalo sumnjivo – govori ona.

Klasična prevara

Da se radi o dobro smišljenoj prevari i uigranom sistemu, najbolje pokazuje činjenica da je Ermina u poruci dobila primer fotografija kakve treba dostaviti.

- Posebno mi je bilo frapantno kada su mi napisali da prilikom fotografisanja prsti stopala budu rašireni, da štramplice budu bezbojne, da bi se, kako su napisali, sve dobro videlo. Neverovatno je da sam dobila upute i za blizinu i ugao fotografiranja – pojašnjava ona.

Razgovarajući s prijateljicama i pretražujući internet, uvidela je da se radi o klasičnoj prevari i da je sve više upozorenja devojkama da ne nasedaju na prevare. Srećom, ona nije nasela.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
13 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19