Skip to main content
Ofalu

Dobićete 6.000 evra samo da se doselite: Mesto se nalazi na ČETIRI SATA od Beograda, a ovo su uslovi

Foto: Printscreen/Google Street View
Cilj ove mere je sprečavanje iseljavanja i nestajanja grada

Migracijom mladih u velike gradove, sela se praktično gase ili ostaju sa veoma malim brojem starijih žitelja. Da bi rešili taj problem i stali na put migracijama, sve više država daje subvencije onima koji žele da se dosele u gotovo mrtve gradiće širom Evrope.

ODLIČNA POSLOVNA PRILIKA: Srbi, zaradite i do 10.000 evra MESEČNO i to sve OD KUĆE!

Čelnici mađarskog gradića Ofalu nude 6.000 evra pomoći svima koji odluče da žive u ovom malom selu. Cilj ove mere je sprečavanje iseljavanja i nestajanje ovog grada.

Ofalu ima 333 stanovnika, većina njih, čak 94 odsto, su Nemci. U gradu postoji vrtić i dnevni boravak za malu decu, dok je stopa kriminala praktično nula!

Cena nekretnina je malo veća nego što se za jedno selo očekuje, jer je puno stranaca zainteresovano za kupovinu, što je malo podiglo cene.

Lokalna samouprava nudi jednokratnu pomoć od 6.000 evra, a uslovi za one koji bi da se dosele su da su venčani, ili žive u priznatoj vanbračnoj zajednici ili su samohrani roditelji. Takođe, neophodan je i stalan posao, redovni prihodi, kao i da nemaju nikakve vrste dugovanja.

Samo u Srbiji! Gazda uručio radnicima Pravilnik o branju šljiva: Kad vidite šta traži, ŠOKIRAĆETE SE

Postoji i zvanična inspekcija koja proverava sve ove navode, kao i da li postoji dovoljna garancija da će potencijalni kandidati ispuniti tražene uslove. Novac koji dobiju mogu da koriste da grade kuću na svojoj imovini ili da kupe polovnu kuću. Kao drugi vid finansijske pomoći, grad nudi dodatnih 620 evra za pomoć pri izgradnji.

Ideja lokalnih vlasti je da se mladi ljudi presele na Ofalu. Nema puno praznih kuća, ali ima ih dosta u kojima živi samo jedna starija osoba.

Kako bi se vlada zaštitila od mogućih prevara, kuće koje su kupljene ovim novcem su pod hipotekom, a prodaja imovine je zabranjena.

Da li gledate rijaliti programe?

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd