Skip to main content
Požega

DUALNO OBRAZOVANJE je zaživelo: U OVOM gradu maturanti ODMAH dobijaju POSAO!

Foto: Profimedia/ilustracija
Mere Vlade daju pozitivne rezultate

Najbolji dokaz efikasnosti dualnog obrazovanja jeste to što će ove godine deset maturanata iz Požege dobiti zaposlenje.

Više od stotinu đaka ove opštine odmah je po dobijanju diplome, steklo i radnu knjižicu, a sve to zahvaljujući ugovorima i saradnji koju požeška Tehnička škola ima sa privredom i što više od 30 đaka prima stipendije.

Ta tradicija se nastavlja i ove godine, kada će desetak bivših učenika odmah dobiti zaposlenje u "Potens perforaciji" i "Razvitku", a ostali se mahom opredeljuju za otvaranje vlastitih zanatskih radnji ili nastavak školovanja na nekom od srodnih fakulteta.

Tehnička škola u Požegi
Tehnička škola u Požegi
Foto: YoutubePrintscreen/Televizija Telemark

- Pri izboru budućih zanimanja je najinteresantnija i firma "Imold" koja izrađuje alate za brizganje plastike, a daje stipendije i primenjuje najsavremeniju tehnologiju. Tamo su u fokusu megatronika i kompjutersko upravljanje - ističe direktor škole Slavko Đokić.

Tehnička škola u Požegi se ubraja među najbolje ove vrste u Srbiji. Ima 500 đaka raspoređenih u 20 odeljenja, za četiri područja rada, s tim što učenici iz polovine njih posle predavanja odlazi na praksu u preduzeća, kako bi uz majstore dopunili praktično znanje.

Nove izmene od 1. oktobra: Svi koji planiraju firmu, ova STAVKA je obavezna

- Prezadovoljni smo i zbog činjenice da je po konkursu Ministarstva pravde, uz preporuku Ministarstva prosvete, od 1.360 odabrano 130 projekata, među kojima je i naš za rekonstrukciju i proširenje prostora. Tako smo dobili četiri miliona dinara za izgradnju prostora od 530 kvadrata u koji ćemo smestiti savremenu opremu za praktičnu nastavu. Naravno, neće izostati ni pomoć lokalne samouprave, ali i donatora koji cene naš rad, pa ćemo dobiti novu halu i najsavremeniju opremu za praktičnu nastavu – rekao je direktor.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
15 Beograd