fbpx
Skip to main content
posao

EVO U KOM SEKTORU U SRBIJI SE ISPLATI RADITI: Šta je potrebno da znate za platu od 170.000 (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Širok izbor poslova je pred vama, samo treba izabrati

Prosečna zarada u Srbiji mnogima nije dovoljna ni za podmirivanje osnovnih potreba, pa sve više ljudi razmišlja o menjanju profesije.

ŽELITE DA BUDETE SAM SVOJ GAZDA? Evo par koraka kako da započnete svoj biznis ali na račun DRŽAVE!!

NA VAMA JE SAMO DA SE DOSELITE OVDE: Dobijate besplatno zemlju, stoku, stipendije... (VIDEO)

 Na sreću, postoje zanimanja koja su veoma tražena i dobro plaćena, a za neke od njih je dovoljno imati samo srednju školu.

Najveću neto zaradu imaju programeri i konsultanti koji u proseku primaju 174.364 dinara, dok je najmanje plaćeni posao kinematografije i televizijske produkcije sa svega 22.154 dinara mesečno.

 

Drugo mesto na listi najbolje plaćenih poslova zauzima prerađivačka industrija, sa proizbodnjom duvana, gde je zarada na mesečnom nivou čak  125.808 dinar, a odmah iza su poslovi iz ovlasti rudarstva, gde su plate u proseku iznosile 120.178 dinar, a za ove poslove osim znanja morate posedovati i fakultetsku diplomu.

Ukoliko imate "nos" za prepoznavanje dobrih proizvoda kao i njihovo reklamiranje, imamo lepe vesti za vas- možete zaraditi čak 102.971 dinar ukoliko se oprobate u nekoj od reklamnih agencija.

Ove poslove nema ko da radi, a dnevnica je 4.000 dinara! Evo koji su to poslovi!

Oni koji nisu studirali i završili fakultet neka ne očajavaju, to ne znači da za njih nema posla. 

Administrativni poslovi su plaćeni sa 48.767 na mesečnom nivou, a ni sa proizvodnjom pića nećete biti na gubitku, jer prema istraživanjima, svakog meseca ćete biti bogatiji za 69.279 dinara.

GRAD U SRBIJI TRAŽI 100 RADNIKA: Posao gospodski, a potrebno je da ispunjavate samo JEDAN uslov

Kada je reč o najnižim neto primanjima, drugo mesto posle turističkih poslenika zauzimaju zaposleni u sektoru iznajmljivanja i lizinga 22.072 dinara, zatim u pomoćnim delatnostima u finansijskim uslugama 23.846, pripremanju i posluživanju hrane i pića 23.863, kinematografskoj, TV i muzičkoj produkciji 24.317 i prerađivačkim delatnostima 24.877 dinara dinara.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
17 Beograd