Skip to main content
bajs

I ZDRAVLJE I PARE: Na Novom Zelandu dobijate 10 dolara dnevno ako dolazite biciklom na posao

Foto: Profimedia
Neki zaposleni su bili neodlučni u početku, jer firma nema kupatilo gde bi mogli da se istuširaju

Kompanija sa Novog Zelanda ponudila je zaposlenima keš ako počnu da dolaze biciklima na posao.Radnici koji dolaze i odlaze s posla na dva točka dobijaće 5 dolara dnevno. Ukoliko budu istrajni više od 6 meseci ta suma će se udvostručiti na 10 dolara (oko 1.000 dinara), a sav novac biće im isplaćen kao bonus, na kraju godine, piše Gardijan.

- Razmišljao sam izvesno vreme da bi bilo odlično da nekako promovišem vožnju bicikla, jer sam ja strastveni biciklista. Novac je očigledno najveći pokretač. Instinkt mi je govorio da će to biti baš dobro za radnu sredinu. Znam po sebi, osećam se mnogo energičnije kad vozim - kaže Tim Čezni iz marketing agencije "Make colective".

bajs
Foto: Profimedia

Čezni navodi da su neki zaposleni bili neodlučni u početku, jer firma nema kupatilo gde bi mogli da se istuširaju, ali je ponuda bila previše dobra da bi je odbili i pridružilo se pet od šest zaposlenih.

Jedan od zaposlenih, Eliot Gilmor rekao je da je oporavak od vožnje bio najteži deo, ali je dobrobit za njegovo zdravlje mnogo bolja nego das je član neke teretane.

Lepe vesti za sve koji započinju privatni biznis: Država daje BESPOVRATNA SREDSTVA

- Za sada je odlično, prolazim pored parka, gledam kako ljudi hrane patke, čitaju knjige i slično, što se prilično razlikuje u odnosu na čekanje na semaforu.

Gradić u kom se nalazi ova kompanija, Krajstčrč, ima više biciklista nego bilo koji drugi grad na Novom Zelandu i 13 biciklističkih staza.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd