Skip to main content
Radnik

"Imam platu koju NE MOGU DA POTROŠIM" Dean je promenio posao, grad i državu, a sad otkriva šta je KLJUČ USPEHA

Foto: Profimedia/ilustracija
Puljanin Dean Tomić odlučio je da u 50-im godinama potpuno promeniti život i - nije pogriješio. Promenio je posao, grad, državu, iz Pule se odselio u Berlin, pronašao posao u inženjerskoj struci i za Glas Istre je rekao da je on dokaz da ni ne treba prezati od novih početaka bez obzira na godine.

Tomić je diplomirao na Tehničkom fakultetu u Rijeci nakon čega je kratko vreme radio u struci, a potom je otvorio mali biznis. Bio je vlasnik kioska u Prvomajskoj ulici, ali je nakon dvadesetak godina odlučio da pokuša da se vrati onome za šta se školovao.

Kako do ekstra novca? Ovaj DODATNI POSAO vam omogućava da sedite u kafiću i ZARAĐUJETE

Srbi razvili BIZNIS: Posadili ovu JUŽNU VOĆKU da bi imali hlad, a sad na 10 ari zarade 2.000 EVRA

- Da se pitaju moje studentske kolege, sada ljudi na vodećim pozicijama u Puli i Istri, ja ne bih mogao da zaradim ni za burek, ali budući da se sada pitaju Nemci, imam mesečni prihod koji ne mogu da potrošim. Jer, realno, ne treba ti 100 pari cipela mesečno. Sad sam Puljanin s berlinskom adresom - rekao je Tomić.

Panorama Berlina
Berlin
Foto: Profimedia

Otkrio je kakve je sve odgovore dobio od kolega s faksa s kojima je pet godina ručao i večerao u studentskoj menzi, koje je prve upitao šta misle da li bi mogao da se vrati u struku.

Prekvalifikacija za zaposlene: Svi koji žele u IT treba da znaju OVO

"Ma neee, neee", "Mislim da ne bi mogao. Puno je to vremena, jako puno. Pa moja deca već studiraju", "Ne bi mogao", "A, gle, Deane, budimo realni, prešao si 50. godinu života, shvati", "Ko, ti? Hahahaha… Ma, šta je tebi? Pa koliko si radio u struci, godinu dana, a imaš 20 godina pauze, ma daj, molim te, zaboravi na tu ideju, nemoj više nikad o tome da razmišljaš", "Čuj, svi mi znamo  da si bio odličan student, ali - tebe je vreme pregazilo. Tehnika je otišla jako daleko od onog vremena kada si ti studirao. To moraš da shvatiš i prihvatiš. Tada će ti biti lakše" i "Deane, to što si bio nabubao na faksu ti je izlapilo i nemaš ništa od toga što si studirao. Uzalud si vreme potrošio" - bili su odgovori koje je dobio od bivših kolega i prijatelja.

BONUS VIDEO: Plan nastanka velike Albanije

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd