Skip to main content
Kupovina

Kupuje na rasprodaji u lokalnom marketu, prodaje na internetu i zarađuje milione, SASVIM JEDNOSTAVNO!

Foto: Profimedia/ilustracija
Rajan Grant je svoje prve eksperimentalne korake kao preprodavac na Amazonu započeo prodajom polovnih udžbenika, tokom koje je naučio da prati kako i koliko su tražene određene knjige ili proizvodi

Da su poslovne mogućnosti u eri mnoštva proizvoda i e-trgovine nesagledive, pokazuje primer 30-godišnjeg preduzetnika, čija firma je prošle godine prihodovala šest miliona dolara preprodajući proizvode preko Amazona, prethodno kupljene na rasprodaji u Volmartu.

Rajan Grant je svoje prve eksperimentalne korake kao preprodavac na Amazonu započeo prodajom polovnih udžbenika, tokom koje je naučio da prati kako i koliko su tražene određene knjige ili proizvodi.

Imate dotrajali frižider ili mašinu za veš? Pod OVIM USLOVIMA će vam država OBEZBEDITI NOVI!

Imate dotrajali frižider ili mašinu za veš? Pod OVIM USLOVIMA će vam država OBEZBEDITI NOVI!

Njegov primarni cilj je bio da preprodajom dostigne godišnju zaradu od 50.000 dolara koju je svojevremeno imao kao računovođa, ali su, kako kaže, rezultati njegovog poduhvata daleko premašili taj cilj. Kako su godine prolazile, a aktuelni posao računovođe je bivao sve dosadniji, Grant je primenio preprodajnu šemu na proizvode koji su trenutno bili na rasprodaji u lokalnom Volmartu. Pažljivo je pratio sve što se, od igračaka, preko usisivača do posuđa, prodavalo po višoj ceni onlajn.

kompjuter
Foto: Profimedia

Kako su njegovi prihodi rasli i dostigli prvobitni cilj, Grant je odlučio da da otkaz 2013. godine i bavi se isključivo preprodajom. Počeo je sam radeći u dupleksu koji je, kako kaže, bio prepun razne robe, dok danas ima skladište, kancelariju i 10-ak zaposlenih. Biznis se, objašnjava, proširio i na kupovinu direktno od proizvođača i distributera.

Takođe, pokrenuo je ogranak za prodaju na platformama eBay i Jet, kao i sopstveni sajt za e-trgovinu, kako ne bi bio isključivo oslonjen na poslovanje preko Amazona. Iako se prodaja od 3,5 miliona dolara u 2017. godini, skoro udvostručila u narednoj, na 6,1 miliona, Grant je sebi "zacepio" platu od 60.000 dolara godišnje, jer je odlučio da većinu profita reinvestira u biznis. Inače, radi svega 15 sati nedeljno, što mu omogućava putovanja ali i rad sa daljine.

Sadnja srpskih šljiva u japanskom gradu Hofu na Sretenje

Sadnja srpskih šljiva u japanskom gradu Hofu na Sretenje

- Došao sam do tačke gde mogu biti bilo gde na svetu, zahvaljujući mom timu - rekao je Grant u izjavi za Yahoo Finance, preko Skajpa dok je bio na Tajlandu. Njegova odluka da napusti posao raunovođe pre šest godina ga je učinila veoma srećnim čovekom.

 - Apsolutno, nikad nemojte gledati unazad - poručio je Grant.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd