fbpx
Skip to main content
maline

Majka NADNIČARA upozorava roditelje: Otkrila IME i ADRESU malinara koji joj je PREVARIO DECU

Foto: Profimedia
Oglasila se iz Užica

Jedna majka iz Užica razočarana ophođenjem malinara prema nadničarima, angažovanim na sezonskim poslovima, vrlo često - deci, kao što je i u konkretnom slučaju reč, javno je podelila svoju muku. Ona je obelodanila na koji se način dogovori izvrgavaju, koliko je hleb poljoprivrednika "krvav", koliko je lako ostati neplaćen i još gore - nasamariti decu.

Ovo je njena priča.

Pročitajte i:

- Pre mesec dana moja deca su brala maline u Staparima, kod gazde koji živi na Terazijama. Javili su se na oglas koji je išao preko jedne užičke radio stanice. Prvo sam ja razgovarala sa tim nazovi gazdom. Rekao mi je da se radi za fiksnu dnevnicu i da je hrana njihova. Prenela sam deci. Oni su se čuli sa njim i posle par dana su otišli na branje.

Sve je bilo ok, dok posle nekoliko dana njihovog rada tom istom gazdi maline nisu počele da trunu i on im je rekao da ne dolaze više. Kada su ga pitali za novac, rekao im je da nema pare, ali da će ih isplatiti za par dana i ne po dnevnici, već po kilogramu, iako takav dogovor nije bio. Malinu nije merio pred njima, jer su radili za dnevnicu tako da oni ne znaju koliko su nabrali.

Od tada je prošlo tri nedelje. Taj nazovigazda se ne javlja na telefon, a para ni na vidiku. Zvali smo ga na taj broj iz oglasa i ja i suprug i naravno - ne javlja se. Slučaj smo prijavili u SUP. Doveden je na razgovor - tvrdio je da nema para itd itd...u prevodu od plaćanja nema ništa.

Podsticaj za privrednice u Srbiji: Za žensko preduzetništvo obezbeđeno 100 miliona dinara

Policija je profesionalno odradila svoj deo posla, ali su im dalje ruke vezane. Zanima me zašto javni tužilac nije pokrenuo postupak, jer se radi o klasičnoj prevari. Pitamo se je li ovo put ka istrebljenju kriminala i prevaranata o kome se priča na sva usta. U međuvremenu smo saznali da ovom nazovigazdi nije ovo prvi put da radi slične stvari.

Osoba koja nam je prevarila decu zove se Radoje i živi negde na Terazijama. Pošto država ne može da nas zaštiti od ovakvih ljudi nama običnim građanima jedino ostaje da uzmemo pravdu u svoje ruke, što je po meni besmisleno i nisam pristalica takvih stvari. Ako ima jos osoba koje je dotični gospodin na ovakav ili sličan način prevario neka nam se jave. Hvala - stoji u obraćanju majke potpisane inicijalima P. P.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
26 Beograd