fbpx
Skip to main content
Zorana Mihajlović, radna grupa

MIHAJLOVIĆ ŽENAMA: Ne podležite predrasudama, idite za svojim željama!

Foto: Srbija Danas
Važno ohrabriti devojčice da se bore protiv predrasuda i hrabro osvajaju oblasti iz kojih ih je društvo neopravdano isključilo

Devojčice i žene su i dalje nedovoljno zastupljene u nauci, tehnologiji i oblasti inovacija, bilo kao korisnici ili lideri na tim poljima, izjavila je danas potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

HTELI STE DA ŽIVITE I RADITE U NEMAČKOJ?! Ovo su NAJAVLJENE PROMENE koje vam se neće dopasti

Ona je povodom Međunarodnog dana devojčica i žena u nauci podsetila da u vremenu u kom živimo tehnologija sve više ulazi u sve pore našeg života, te da je važno ohrabriti devojčice da se bore protiv predrasuda i hrabro osvajaju oblasti iz kojih ih je društvo neopravdano isključilo, navodeći kao primer informaciono-komunikacione tehnologije.

Žena za kompjuterom
Foto: Profimedia/ilustracija

 - Predrasuda je da žene nisu stvorene za IKT sektor. Sve je više žena koje zauzimaju rukovodeće pozicije u IT sektoru u svojim kompanijama, što nedvosmisleno pokazuje da tehnički svet nije rezervisan samo za muškarce i ne postoji nijedan razlog da oblast koja je najprofitabilnija i koja obećava uspeh u karijeri ne bude više dostupna ženama - rekla je Mihajlović.

TRAŽITE POSAO, A NISTE PROGRAMER: Ako OVO umete da radite, ODMAH ćete pronaći posao u Srbiji

Ona je dodala da društva i dalje stereotipno nameću zanimanja i interesovanja dečacima i devojčicama, te poručila devojčicama da bez straha streme ispunjenju svojih ciljeva.

 - Moja poruka svim devojčicama i ženama je da stakleni zid ne postoji, da ne podležu predrasudama, već da se rukovode svojim željama, znanjem i sposobnostima. To je jedini recept za srećan i uspešan život -  istakla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
14 Beograd