Skip to main content
Bonus

Najveće GREŠKE koje ljudi najčešće čine kada pregovaraju o PLATI

Foto: Profimedia/ilustracija
Ove činjenice često zanemarujemo

Prilikom razgovora sa potencijalnim poslodavcem i pregovora oko različitih uslova, često se zanemaruju pregovori oko visine plate.

Ukoliko poslodavac želi da baš vi budete deo njihove kompanije, a izuzetno ste motivisani da tamo radite, pregovori oko visine plate mogu biti "vin-vin" situacija za obe strane.

Ako ste trudnica, od sada vam je ovaj proizvod na jednom mestu GRATIS! (FOTO)

Ovo su 4 najčešće greške koje treba izbeći prilikom pregovora o visini plate:

1. Mala lista zahteva

posao
Foto: Profimedia

Nije uvek stvar u novcu. Potrebno je definisati i dane koji ulaze u godišnji odmor, plaća li firma svojim zaposlenima medicinski pregled, bonuse na platu ili uslove za eventualno unapređenje.

2. Snaga volje

Probajte da dogovorite sastanak u popodnevnim satima odnosno nakon radnog vremena jer je tada čovekova volja već na zalihama i osoba je podložnija uveravanju. Drugim rečima, lakše ćete isterati svoje kada je poslodavac umoran.

Istorijski rezultat srpske ekonomije: U budžetu 86 milijardi viška

3. Praviti se pametan

posao, stres
Foto: Profimedia

Osoba koja dođe na razgovor sa stavom kako je najpametnija i upućenija čak i od svog sagovornika koji poznaje kompaniju uzduž i popreko, po pravilu neće dobro proći.

4. Ne recite "da" prebrzo

Ako je to ikako moguće radije recite: "Razmisliću" nego da odmah kažete "da". Procenite situaciju i ako je ona za vas povoljna, te reči bi mogle da vas stave u još bolju pregovaračku poziciju.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
17 Beograd