Skip to main content
milioner

Neverovatna priča: Od testiranja lekova do MILIONERA

Foto: Profimedia
Jedan mladić radi posao koji voli, putuje svetom, a od toga zarađuje milione

Njegovo ime je Džoni Vard, ima 33 godine i on je pravi dokaz da se može uspeti ukoliko imate san. Džoni je dao otkaz na svom poslu u Sidneju i poslednja 93 evra uložio u ono što je oduvek hteo da bude- želeo je da postane bloger.

Zašto je otvaranje autoperionice DOBRA BIZNIS IDEJA: Prebukirana tokom cele godine, ali to NIJE SVE

VREDI PROBATI: Evo kako stanovati u Nemačkoj POTPUNO BESPLATNO!

On je putujući svetom do sada zaradio skoro dva miliona evra, a počeo je kao putnik koji je na leđima nosio sve u rancu. Danas, svoja putovanja masovno naplaćuje.

Džoni živi od reklama na svom blogu, a usput posećuje zemlje o kojima je samo sanjao i tvrdi da je njegov život baš poput sna.

Samo sam dao otkaz na pravom poslu u Sidneju zbog želje da putujem svetom i budem bloger. Kad su mi se oglašivači javili nakon šest meseci, mislio sam da me prijatelji zezaju, ali srećom oglašivača nije oteralo moje sumnjičavo odgovaranje i uspeli smo da dogovorimo saradnju.

Spavam po celom svetu, radim i zabavljam se posvuda, budim se u čudna vremena da stignem na letove ili se javim poslovnim partnerima. Nemam neki dnevni raspored – rekao je za Dejli Mejl.

Rođen je u Irskoj, ali njegovi roditelji su se odselili u Severnu Irsku kad je bio dete. Bili su siromašni pa roditelji nisu mogli da mu priušte putovanja. Nakon fakulteta odlučio je da učestvuje u medicinskim testiranjima lekova, kako bi skupio novac za putovanja, s obzirom na to da nije mogao da računa na finansijsku pomoć mame i tate.

- Testiranja lekova bila su jedini način da skupim pristojan iznos novca za kratko vreme. Potom sam radio u američkim letnjim kampovima sa decom koja imaju teškoće u razvoju svakog leta, što mi je pružilo priliku da donekle utolim glad za putovanjima-.

– Kad sam završio fakultet, morao sam da uradim nešto drastično kako bih mogao da putujem celo vreme. Dolazim iz siromašne porodice, moja mama je samohrani roditelj i nije mogla da mi da novac da putujem godinu dana po svetu. Zato sam učestvovao u testiranjima lekova i predavao engleski jezik na Tajlandu. To je bio jedini način da dođem do novog života punog avantura - ispričao je Džoni.

Da bi mogao dobro da zarađuje putujući svetom palo mu je na pamet dok je radio u Sidneju, a novcem koji je zaradio platio je kartu u jednom smeru za Zimbabve.

Dodaje da su mu reklame na blogu omogućile da putuje po celom svetu i da zaradi skoro dva miliona evra. Za pokretanje posla osim prve avionske karte trebalo mu je svega 100 dolara, koje je dao jednom Filipincu da mu napravi blog.

– Pokrenuo sam blog, a ubrzo sam zarađivao oko 4.000 evra mesečno. Pokrenuo sam još neke blogove, zaposlio još ljudi koji su pisali i ubrzo sam zarađivao više od 40 hiljada evra mesečno – tvrdi Džoni.

– Novac sam uložio u nekretnine i jako sam pažljiv sa novcem. Nakon što sam počeo da zarađujem, odlučio sam da posetim svaku zemlju na svetu i to je zaista onako čudesno kao što zamišljate. Tek sam odradio maleni deo svog putovanja, nadam se da će toga biti još – rekao je.

Ipak, priznaje da nije baš sve tako sjajno.

– Kad samo imao 24-25 godina, prijatelji su me bez problema posećivali bilo gde, ali danas imaju hipoteke, veridbu i decu, pa ih je teško nagovoriti da idu sa mnom. Najjezivije je bilo kad sam video kako pucaju u čoveka ispred mene, 20 minuta nakon što sam sleteo u Angolu - kaže Džoni.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd