fbpx
Skip to main content
budući malinari

NIJE KUKAO UNAPRED što nema posao već je POKRENUO svoj BIZNIS novcem sa BIROA

Foto: Profimedia/ilustracija
Vitomir Stanković uz subvenciju od 180.000 dinara otvorio firmu za proizvodnju kreveta.

Posle godinu dana provedenih na birou za nezaposlene, Vitomir Stanković je pomoću subvencije Nacionalne službe za zapošljavanje od 180.000 dinara otvorio firmu za proizvodnju zidnih kreveta.

Stanković je jedan od 3.574 nezaposlenih lica koji su ove godine dobili ukupno 635 miliona dinara. On ističe da subvencija nije dovoljna za početak posla, ali je ipak velika pomoć. 

- Tih 180.000 dinara je godišnja obaveza za penzijsko-invalidsko osiguranje za jednog zaposlenog. Sve što zaradim od prodaje mogu opet da uložim, a ne da deo dajem državi što bi mi otežalo poslovanje. Ako posle godinu dana ne uspem, neću biti dužan državi - navodi Stanković.

radnik
Foto: Profimedia

Posle dugogodišnjeg rada za konsultansku kuću ostao je bez posla. Na birou je godinu dana primao po 12.000 dinara pa je odlučio da pokrene svoj posao. 

- Osnovni motiv je zarada koja treba da omogući životnu egzistenciju, ali i budućnost mojoj ćerki i unucima. Dodatni motiv je mogućnost plasmana mehanizama za zidne krevete za koje se do sada nije pojavio proizvođač u Srbiji, pa ni u bivšoj SFRJ - ističe on i dodaje da je u razvijanje ideje uložio oko 3.000 evra.

Onima koji hoće da pokrenu sopstveni biznis poručuje da prepoznaju potrebu tržišta za određenom uslugom ili proizvodom. Tu je, kako kaže, rizik od neuspeha, ali dobro postavljen proizvodni plan, veliki rad i vera u uspeh ne dozvoljavaju da se "kuka unapred". 

fabrika
Foto: Profimedia
Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
7 Beograd