fbpx
Skip to main content
radnici u Švajcarskoj fabrici čokolade

NOVA RADNA MESTA: Japanci otvaraju fabriku, biće posla za 1.700 radnika

Foto: Profimedia
Japanska kompanija “Jazaki” počinje gradnju fabrike u Šapcu.

U ovoj fabrici bi posao trebalo da nađe 1.700 radnika. Država se obavezala da će joj obezbediti podsticajna sredstva, a japanski partner garantuje ulaganje od 25,1 milion evra.

Ugovor o ulaganju juče su potpisali državni sekretar Dragan Stevanović i direktor japanske kompanije “Jazaki” Klauso Patrik Notbruko.

“JAZAKI Evropa” ima 33.000 zaposlenih u 21 zemlji. Proizvodne pogone ima na 18 adresa, a pod njihovim okriljem radi i pet istraživačko-naučnih centara. Rade i u Rumuniji i Bugarskoj. U 2014. godini ova kompanija je ostvarila prihod od 13,8 milijardi dolara.

Kompanija će u tom gradu proizvoditi kablovske setove za kamione kompanije “Dajmler”.

- Ponosan sam što je Srbija prepoznata kao politički i ekonomski stabilna zemlja, u kojoj smo, zahvaljujući uspešnim reformama koje sprovodi, u ovoj godini imali priliv od skoro dve milijarde evra stranih direktnih investicija - rekao je državni sekretar Stevanović. 

- Građani Šapca i Mačve čekaju punih 11 godina ovu investiciju. toliko je prošlo otkako ta kompanija pokazuje zainteresovanost za investiranje u našu zemlju - dodao je. 

fabrika
Foto: Profimedia

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 6 Pogledaj sve komentare
Fata's picture

Fata

Nasa zemlja dozivljava revolucionarne promene i preokrete, svet nas vidi i posluje sa nama jer smo se promenili i stvarnim rezultatima dokazali da smo zasluzili biti clanica EU!

0 | 0
Mira's picture

Mira

Ovo je velika sansa za obnovu ekonomskog i privrednog zivota Srbije, svaka fabrika je veliki plus i vetar u ledja jer otvara nove puteve i mogucnosti.Bravo!

0 | 0
Irena011's picture

Irena011

U ovom momentu nam i jeste najbitnije otvaranje novih radnih mesta.

0 | 1
Vlada77's picture

Vlada77

Jedino na ovaj nacin mozemo oziveti nasu privredu koja je osakacena onim katastrofalnim privatizacijama u reziji demokrata.

0 | 1
Miki55's picture

Miki55

Japanci su se pokazali kao odlicni i ozbiljni poslovni partneri.

0 | 1
Gaja015's picture

Gaja015

Jedino na ovaj nacin mozemo nasu privredu postaviti na zdrave noge.

0 | 1

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
17 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19