fbpx
Skip to main content
odmor

NOVI ZAKON: PAPRENE kazne za ŠEFOVE koji kontaktiraju radnike VAN RADNOG VREMENA

Foto: Profimedia
Nema više hitnih mejlova ni poziva.

Novi zakon u Francuskoj kaže da se u kompanijama sa 50 i više zaposlenih radnik ne sme kontaktirati nakon radnog vremena. Dakle, nema više hitnih mejlova sa posla tokom vikenda za većinu Francuza, pošto se sada takav kontakt smatra ilegalnim. Zamislite, oni će se osloboditi onog neprijatnog grča u stomaku dok se odmaraju posle posla a stigne mejl da se nešto hitno uradi!

Svi znamo da konstantna dostupnost na poslu može imati i fizičke i psihičke posledice po zdravlje, stoga Francuzi žele da proglase ovo ilegalnim. Kad se radi, radi se, kad se odmara, odmara se! Zaposleni u Francuskoj imaju već 30 slobodnih dana u toku godine i 16 nedelja potpuno plaćenog porodičnog odsustva.

A inicijativa da firme sa 50 i više zaposlenih neće smeti da kontaktiraju zaposlene posle radnog vremena se uvodi jer je ljudima sve teže da se distanciraju od posla. Da li će to konačno građani Francuske moći slobodno da uživaju u vremenu nakon posla?

obaveze, stres
Foto: Profimedia

Zamislite da ceo vikend prođe, a da vama niko nije pisao sa posla!

Danas je na poslu više stresa nego što ga je ikada bilo, pokazuju sve studije. Zaposleni i kada fizički napusti kancelariju, ne ostavlja svoj posao. Dostupni su putem mejlova, vajber grupa, i sve to život pojedinca čini vezanim samo za posao.

Novi zakon bi trebalo da spreči kompanije da posao prelivaju u privatni život zaposlenih.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd