fbpx
Skip to main content
Sajam zapošljavanja

ODRŽAN DESETI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: Ponudu iznelo 60 firmi, potrebno im je 950 radnika

Foto: Promo
Gradska opština Zemun je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, 2. decembra, organizovala deseti Sajam zapošljavanja u hotelu ''Jugoslavija''.

Ponudu slobodnih poslova predstavilo je 60 firmi, kojima je potrebno 950 radnika različitih zanimanja i stepena kvalifikacija. Na štandovima poslovna ponuda ponuđena je konobarima, šankerima, kuvarima, recepcionerima, sobaricama, prodavcima, domarima, magacionerima, socijalnim radnicima, medicinskim sestrama, negovateljicama, vaspitačicama, fezioterapeutima, lekarima, zavarivačima bravarima, vozačima, građevinskim radnicima raznih profila, filolozima, menadžerima, knjigovođama, pravnicima, pekarima, radnicima obezbeđenja, brodarima, pomoćnim radnicima, elektrotehničarima, saradnicima u osiguranju...

Sajam zapošljavanja
Sajam zapošljavanja
Foto: Promo

Sajam su posetili član Veća Gradske opštine Zemun Dragan Matijević i zamenik direktora Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje za grad Beograd Siniša Кnežević sa saradnicima.

- Gradska opština Zemun je sa svojim Savetom za zapošljavanje izuzetno angažovana na sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja. Značaj ovakvih okupljanja je što nezaposlena lica imaju priliku da se direktno susretnu sa poslodavcima, upoznaju i ostvare onaj prvi i najvažniji kontakt. Posle ovog sajma očekujemo da će se broj nezaposlenih lica smanjiti, što nam pokazuje i podatak da je osam odsto manja nezaposlenost u odnosu na prošlu godinu. U prilog tome ide i činjenica da je prošle godine od 1600 posetilaca sajma posao našlo njih 563 - rekao je Matijević, uz napomenu da u skladu sa Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje Gradska opština Zemun redovno realizuje aktivnosti, poput javnih radova, edukativnih programa za nezaposlene, ali i za preduzetnike koji su već nekoliko puta bili u prilici da u Opštini pohađaju specijalistički seminar za započinjanje posla.

Sajam zapošljavanja
Sajam zapošljavanja
Foto: Promo

Periodično se organizuje i akcija ''Zaposlimo Zemun'', gde zaposleni iz Opštine i Nacionalne službe za zapošljavanje obilaze zemunska naselja i na terenu informišu građane o slobodnim radnim mestima, bilo da se to odnosi na sezonske poslove ili na stalno zaposlenje.

Sajam zapošljavanja
Sajam zapošljavanja
Foto: Promo

Deseti sajam u Zemunu posetio je veliki broj zainteresovanih građana, koji su razgovarali sa potencijalnim poslodavcima.
 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
21 Beograd