Skip to main content
Albert Gajšak

Ovaj mladić sprema NOVU DIGITALNU revoluciju! Zapamtite ga pre nego što ODE u svet! (FOTO)

Foto: Facebook/Albert Gajšak
Već izvozi 90 odsto SVOJIH proizvoda

Albert Gajšak, 18-godišnjak iz Karlovca, posle uspešno lansirane ručne gejming konzole, već sprema novi projekat. On razvija DIY mobilni telefon koji bi voleo da vidi na tržištu kroz godinu dana.

NJEGOV RECEPT ZA USPEH: Ovih 15 stvari su od Rokfelera napravile MILIJARDERA!

- Biće malo pametniji od Nokije 3310, ali ne toliko pametan da bi mogao da vrti najnoviju verziju Androida. Ali, to i nije proizvod koji će zameniti vaš pametni telefon, već onaj koji će vas naučiti kako on radi. Znači, nešto slično kao i MAKERbuino, jer on koristi staru osmobitnu tehnologiju, ali ima svoju draž - kaže Gajšak.

Preduzetni Karlovčanin od "uradi sam" uređaja krenuo je da razvija ozbiljan biznis. U Sudskom registru već se pojavila njegova kompanija CircuitMess u koju je investirao Tomislav Car, suosnivač i direktor najveće hrvatske kompanije za proizvodnju mobilnih aplikacija Infinuma.

Prvi rezultati vrlo su dobri. U dva meseca, dok se MAKERbuino beta testirao, prodao ih je sto komada. Kroz kampanju na Kickstarteru primio je još oko 1.900 narudžbina, 90 odsto iz inostranstva. Drugim rečima, u nešto više od tri meseca, znači jednom kvartalu, prodao je oko 2.000 vlastitih hardverskih proizvoda, mahom u izvoz.

Kako preboditi STRES na poslu? Što VIŠE SNA, to MANJE TENZIJE: Evo šta još pokazuje istraživanje!

Gajšak dodaje da se prodaja nastavlja kroz njegovu veb trgovinu te partnerstva.

- Već sam primio porudžbine trgovaca iz Južne Koreje, Kine, JAR-a i SAD-a za ekskluzivnim zastupništva - kaže Gajšak.

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

Dodaje da se za uvrštenje MAKERbuina u ponudu raspitao i veći broj domaćih trgovaca. Navodi da će u idućih mesec dana zaposliti desetak ljudi da isporuče naručene MAKERbuine. Uz to traži softveraše i hardveraše s kojima će razvijati nove DIY proizvode, ali i novu verziju konzole koja bi se na tržištu našla do kraja godine.

- Proizvode koje razvija CircuitMess su retro, edukativni i svi su zamišljeni da odražavaju duh "uradi sam" zajednice kojoj i sami pripadamo - zaključuje Gajšak.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd