Skip to main content
Beograd

Ovaj posao u Beogradu može da radi svako, a ne treba škola: Dnevno se zaradi i do 100 EVRA

Foto: Srbija Danas
Jedan od najtraženijih poslova

Selidba je, posle smrti člana porodice, drugi najveći stres. Kada dođe do toga da morate da se menjate stan, ne zna se šta je gore: traženje novog životnog prostora, to što za njega morate da platite uglavnom i više nego što kućni budžet dozvoljava, plus depozit, ili to što još morate iskeširati i agenta koji će vam dom i naći. Upravo zbog visokih provizija koje dobijaju po svakom učinku, posao agenta nekretninama postao je jedan od najtraženijih u Beogradu.

Evo posla za sve Nišlije: Klinički centar traži 50 medicinskih sestara, fizioterapeuta i babica

Radnik prevaren u Nemačkoj! Otišao da zaradi brdo novca, a onda je "naseo" ovu na foru

Iako volite da živite u prestonici, ovo je jedan od trenutaka kada i niste toliko zaljubljeni u nju. U glavnom gradu Srbije, agentu plaćate 50 odsto proviziju, dok je u Novom Sadu, recimo, ta brojka znatno manja, pa “tragači” novog doma tamo uzimaju uglavnom 20 odsto proviziju.

Zgrade u Beogradu
Foto: Profimedia

Kada se to prevede u evre, dolazimo do sledećeg: iznajmili ste stan koji košta 200 evra. Pored toga i depozita koji dajete vlasniku stana, agentu nekretnina morate platiti 50 odsto od kirije, odnosno 100 evra. U Novom Sadu biste mu dali 40 evra.

– Opravdano je da u Beogradu provizija bude najveća jer mi pokrivamo mnogo veću površinu i broj klijenata nego što je slučaj u Novom Sadu. Da ne pominjem druge, manje gradove – rekli su u jednoj prestoničkoj agenciji nekretnina.

Imate još 10 DANA da se prijavite na konkurs za OVAJ posao: Evo kako da zaradite i do 30.000 dinara

Dodaju da im se dešava i da sa jednim klijentom danima obilaze stanove, i da se zakup nikada ne realizuje za jedan dan.

Na našu konstataciju da je isti slučaj i u drugim gradovima, nisu imali odgovor, osim prethodno ponovljenog.

- Da, ali ovo je Beograd.

Ne treba vam škola za ovaj posao

Na pitanje kakvu je obuku neophodno proći da biste se bavili ovim poslom i više nego pristojno zarađivali. Došli smo do zanimljivog podatka: da, možete završiti školu koja ima veze sa prodajom, ali, uglavnom, i ne morate.

Beograd
Foto: Profimedia

– Ja sam po struci pravnik. Nikada nisam imala veze sa nekretninama, ali to je jedan od onih poslova u kojima možete da organizujete svoje vreme kako vama odgovara i da zaradite lepo. Sve od obuke što sam prošla za agenta bilo je dve nedelje posmatranja kako to kolega iz agencije radi– kaže Vesna Ilić iz Novog Sada.

Ovo su dva najpopularnija fakulteta među maturantima: Zaposleni će se ŠOKIRATI prvim izborom!

– Nema tu neke muke. Imate ljude koji hoće da iznajme stan, na vama je da im ponudite ono što traže, oni proberu, iznajme i plate. Zaista, ništa komplikovano. I da, ja za to dobijam 20 odsto proviziju. Ko mi je kriv što ne živim u Beogradu gde bih zarađivala više – kaže Vesna.

Otkriva nam da i sa tom, novosadskom provizijom, samo od iznajmljenih stanova mesečno zaradi najmanje 500 evra. Kada se na to dodaju i prodati stanovi, cifra je mnogo, mnogo veća. Izračunajte sami koliko tek agenti u Beogradu zarade.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
mele's picture

mele

nije lose

0 | 1

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd