fbpx
Skip to main content
Taksi

PLAĆANJE RAKIJOM, POROĐAJ U KOLIMA, ISKAKANJE MUŠTERIJA: Srpski taksista osam godina u poslu i nagledao se svačega

Foto: Profimedia
Deka ga zamolio da uslugu plati kada "legne" penzija

Osam godina, koliko radi kao taksista, Branko Đalamić iz Bogatića deli sa ljudima koje vozi njihove sudbine, srećne i tužne trenutke iz njihovih života, sluša ispovesti, žalopojke, mudrosti...

NOVI ZAKON DRŽAVE REŠAVA SVE PROBLEME POLJOPRIVREDNIKA: Srbija izlazi u susret mladima da uvećaju svoja gazdinstva

NOVI ZAKON DRŽAVE REŠAVA SVE PROBLEME POLJOPRIVREDNIKA: Srbija izlazi u susret mladima da uvećaju svoja gazdinstva

NAUČITE DA KOMUNICIRATE POSLOVNO: Ovo su najvažnije biznis skraćenice i njihova značenja

NAUČITE DA KOMUNICIRATE POSLOVNO: Ovo su najvažnije biznis skraćenice i njihova značenja

Otvara se fabrika u Jagodini: Nova radna mesta za više od 100 radnika!

Otvara se fabrika u Jagodini: Nova radna mesta za više od 100 radnika!

Bezbroj puta se i sam našao u nesvakidašnjim situacijama, koje su, kako kaže, čar posla kojim se bavi, specifične su za branšu i ne događaju se "običnim" ljudima.

- Iako je ovo malo područje, gde se puno ljudi poznaje, ipak ne znaš sve o mušteriji koja te zove zbog vožnje, pa bude situacija za koje pomislim da su neponovljive, a onda se dogodi sledeća koja je nadmaši. Mislim na lepe, prijatne i srećne momente, a one ružne i opasne želim da zaboravim i iskoristim kao pouku da se ne bi ponovile - kaže Branko.

Tako je Branka nedavno pozvao deka, penzioner, da njega i baku preveze do Doma zdravlja u Bogatiću. Relacija je kratka i račun bi izneo svega nekoliko stotina dinara, ali je deka zamolio da uslugu plati kada "legne" penzija.

Taksi
Foto: Profimedia/ilustracija

- Stigao sam pred njihovu kuću, a deka izlazi sa flašom rakije u ruci. Evo, kaže, neka bude zalog da ću platiti. Hvalio je svoju rakiju i ponovio da će me pozvati da dođem po novac kada primi penziju. Prevezao bih besplatno, shvatam da nemaju novca, a moraju kod lekara, starijima i penzionerima često činim takvu uslugu, ali je deka bio uporan da uzmem prepečenicu i nisam uspeo da ga odvratim. Kada je primio penziju platio je vožnju, ali flašu rakije nije hteo da uzme. To ti je čast, rekao mi je - prepričava Branko najnoviju zgodu.

Od kada su pre par godina tri mladića koje je vozio do Beograda da ne bi platili vožnju iskočila iz taksija kada se u gradu zaustavio na semaforu. Tada se razočarao zbog nepoštenja i prevare, ali i susreo sa naličijem posla za koji se opredelio, koji voli i od kojeg izdržava svoju porodicu.

Međutim, sa osmehom se priseća porođaja mlade Romkinje u automobilu, na putu do porodilišta u šabačkoj bolnici.

- Vozio sam trudnicu i njenu majku, a beba nije više mogla da čeka i kod pruge u Štitaru, na pola puta do porodilišta, majka je u taksiju porodila ćerku. Kada smo stigli do bolnice, platili su i častili baš pošteno. Ko zna da li će se ikada ponoviti, i ovakav slučaj i muštuluk što sam dobio, koji je bio nekoliko desetina puta više od cene vožnje - priča Branko.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd