Skip to main content
Osjek

Plata 1.500 evra! Na 180 km od Beograda traže radnike, a posao GOSPODSKI!

Foto: Profimedia/ilustracija
Odlična prilika

Apotekari su najtraženiji u Slavoniji međutim iako im se nudi početna plata od skoro 1.500 evra nego u Zagrebu niko ne želi u Osjek.

Magistara farmacije u Slavoniji i Baranji nema ni za lek, pa ih traže čak i u susednoj Bosni i Hercegovini.

NEMCI TRAŽE RADNIKE IZ SRBIJE: Dobra plata, a ne morate da znate jezik! Nude OVE POSLOVE

Jedna sela za traktor, druga pred kacu: Ovo su PREDUZETNICE iz Čačka koje žive od kupusa

- Nemamo dovoljno domaćih stručnjaka tog profila, pa za posao kod nas pitaju i Bugari i Makedonci. Najmanje desetak magistara farmacije trenutno se traži u apotekama na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, samo jedna apoteka je na primer na poslednjem konkursu tražila pet apotekara. Kod privatnika - ista situacija - kaže Žolt Tripolski, vlasnik jedne apoteke, koja traži više magistara farmacije za rad u Osijeku i Vinkovcima.

Apoteka
Foto: Profimedia

 - Stalno smo u potrazi za farmaceutima. Konstantno imamo raspisan konkurs i vrlo dobro znamo koliko je taj kadar teško, gotovo nemoguće pronaći, uprkos tome što je plata koju nudimo znatno viša od proseka u čitavoj Hrvatskoj - kaže Tripolski.

Prosečna plata u ovom sektoru je prema proračunu oko 1.100 evra. Magistar farmacije koji se zaposli u Osijeku imao bi do 30 posto veću platu nego što je prima kolega u Zagrebu. Ipak, čini se da ni to nije dovoljno da bi se mladi motivisali na dolazak u Slavoniju. Zabrinjavajuće je što će se kako vreme prolazi, magistari farmacije sve teže pronalaziti, upozoravaju ljudi iz struke.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd