fbpx
Skip to main content
rakija

Počeli od porodičnog biznisa: Gačići jedini u Srbiji prave rakiju od kivija

Foto: Profimedia/ilustracija
72 proizvoda za 6 godina biznisa

Na imanju u Bogatiću Zoran Gačić, njegova majka Milosava i supruga Danijela razvili su porodični biznis - seosko turističko domaćinstvo.

Najprepoznatljiviji su po tome što jedini u Srbiji, pored proizvoda od uobičajenog voća, imaju rakiju od aronije, trnjine, ali i kivija. Još jedna specifičnost je to što se rakija ne pravi od uvoznog kivija, već od onog koji se gaji i odlično uspeva u Sremskoj Mitrovici!

- Posao smo počeli pre šest godina. Sada imamo 72 svoja proizvoda, a radimo porodično, samo nas troje. Pravimo domaće slatke džemove, sokove, likere, kupinovo vino, voćne rakije, a trudimo se da imamo originalne proizvode koje niko drugi u Srbiji ne pravi. Tako smo plasirali rakiju od kivija, koja nije zelene boje, nego prozirna, i svi se oduševe kad je probaju - priča Gačić.

kivi
Foto: Profimedia/ilustracija

Iako samo tri osobe rade, uspeli su da naprave brend, pridobili stalne kupce i osvojili tržište.

- Radimo dosta, kad je sezona od pet ujutru pa do iza ponoći. Razvili smo dobar posao, ali ne težimo tome da se mnogo bogatimo, možemo da živimo lepo i time smo zadovoljni, a najvažnije nam je da je ono što pravimo i prodajemo vrhunskog kvalitet - kaže Gačić.

Zahvaljujući dobroj saradnji s Turističkom organizacijom opštine Bogatić, Gačići su učestvovali na brojnim festivalima, a za rakiju su dobili desetak nagrada, dok je njihovo kupinovo vino 2014. godine na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu proglašeno za najbolje.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
19 Beograd