Skip to main content
ljudi na ulici

Ova zemlja traži sezonske radnike, Srbi, evo odlične šanse: Dnevnica od 40 evra

Foto: Profimedia/ilustracija
Ovo su trikovi da budete najbrži

Kada počne leto pojedini stanovnici Srbije počinju da traže neki sezonski posao kako bi zaradili novac i malo doprineli kućnom budžetu. Pored branja voća nedaleko od mesta u kojem žive, mnogi često odlučuju da se otisnu na neko od primorje u okruženju kako bi radeći kao kuvari, konobari i sobarice zaradili više. U poslednje vreme sve više postaje popularan i posao branja maslina i to baš u Grčkoj, gde dosta Srba provedi svoje letnje odmore.

Piješ pivo tri sata i dobiješ PUNU PLATU: Otvoren konkurs za posao iz snova

Status Beograđanke ZAPALIO Internet: Stranci, OVO će se desiti ako zaposlite Srbe (FOTO)

- Masline se beru ručno sa gajbicom oko vrata. To su one koje su namenjene za prodaju, a ne za preradu. Potrebno je da radnici budu pažljivi i da ne dozvole da im masline padnu na zemlju jer bi mogle da se oštete- priča Ana koja je svoja saznanja podelila na Fejsbuku.

Masline
Masline
Foto: Profimedia

Radna cena iznosi uglavnom oko 2 evra ili nešto više po gajbici, a radnik dnevno u proseku može da sakupi oko 20 gajbica. To znači da dnevnica jednog radnika iznosi minimum 40 evra. Za ovaj posao se uglavnom zainteresovani radnici iz Bugarske, ali prema komentarima bi se reklo da bi se i dosta Srba oprobalo u ovome.

Povećana MINIMALNA CENA RADA u Srbiji: Vlada ispunila obećanje

U ovom periodu se zelene masline, koje će u aprilu biti spremne za prodaju. Nešto kasnije, posle 20. oktobra skupljaju se zrelije masline od kojih se dobija maslinovo ulje.

U Grčkoj se zakoni stalno menjaju, ali bez obzira na to dobijanje radne i boravišne dozvole za sezonski posao u Grčkoj za radnike koji nisu građani EU je skoro uvek teško. Oni koji najčešće traže Srbe u sezoni su najčešće vlasnici turističkih agencija.

HIT na društvenim mrežama: Nesvakidašnje zanimljiv i maštovit oglas za posao izazvao veliko interesovanje

Procedura nije laka i podleže velikom broju provera, treba se naravno naoružati i strpljenjem, ali to je praktično jedini način da imaju legalnog radnika u Grčkoj na nekoliko meseci.

Postoje i oni drugi koji traže radnike sa našeg područja koje angažuju na tri meseca, dokle im to boravak u zemlji EU dozvoljava.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
19 Beograd