Skip to main content
Građevina

PONOS, SREĆA, ČAST: Ako u Nemačkoj radite na građevini, ubuduće ćete nositi SRPSKA zaštitna odela

Foto: Profimedia
Osobe sa invaliditetom iz naše zemlje će proizvoditi prvo srpsko zaštitno odelo za tržište najjače evropske ekonomije

- Osobe sa invaliditetom iz Srbije će proizvoditi prvo srpsko zaštitno odelo za tržište Nemačke. To je istorijska vest na koju smo svi ponosni - izjavila je Jelica Stamenković, vlasnica preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Budućnost pet", iz Jagodine.

Prekomerna upotreba antibiotika može biti ŠTETNA: Uradite OVO i smanjićete rizik od infekcija!

Prekomerna upotreba antibiotika može biti ŠTETNA: Uradite OVO i smanjićete rizik od infekcija!

Kako vam majstori uzimaju pare iz džepa? Poznato koja su vaša prava i koliko može da se uveća račun za popravku!

Kako vam majstori uzimaju pare iz džepa? Poznato koja su vaša prava i koliko može da se uveća račun za popravku!

BITNO OBAVEŠTENJE ZA SVE GRAĐANE! Nova poskupljenja banaka na pojedine usluge

BITNO OBAVEŠTENJE ZA SVE GRAĐANE! Nova poskupljenja banaka na pojedine usluge

Kako je dalje navela, u aprilu 2019. pokrenuta je proizvodnja zaštitne odeće, a "Budućnost pet" zaštitna odeća će se već 2022. godine naći na nemačkom tržištu.

- Ponosni smo na naš napredak, na naše ljude, ponosni smo na osobe sa invaliditetom koje će praviti zaštitno odelo najvećeg kvaliteta, za građevinare, električare, varioce, za sve one kojima je potreban najviši stepen zaštite u obavljanju poslova - rekla je Stamenkovićeva.

Govoreći na panelu "Šta si radio u pandemiji, tata" - posledice krize na ranjive grupe u društvu, naglasiila je da su osobe sa invaliditetom tihi heroji koji od početka pandemije nisu razmišljali o sebi već samo kako da naprave što više zaštitnih maski.

Zahvalnost Vladi i Ministarstvu

Vlasnica ovog preduzeća, koje zapošljava osobe sa invaliditetom, zahvalila se Vladi i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na podršci, dobro postavljenom regulatornom okviru i svoj pomoći koju pružaju.

- U ovakvom okruženju sve je do nas i naših ideja, razvojnih planova i strategija. Mi u "Budućnosti pet" smo spremni za novo vreme i zato sa novim projektima ponosno idemo napred. Sav profit koji se eventualno ostvari mi reinvestiramo, radimo sve da uposlimo nove osobe sa invaliditetom ili da kupimo nove mašine i automatizacijom olakšamo ove grupe stanovništva - rekla je Jelica Stamenković.

Pružanje pomoći osobama sa invaliditetom

Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Budućnost pet" osnovano je sa ciljem pružanja pomoći osobama sa invaliditetom kroz zapošljavanje, njihovo osposobljavanje i ostvarivanje boljeg životnog standarda.

Na samom početku pandemije, ovo preduzeće zaustavilo je svoju redovnu proizvodnju i otpočelo je proizvodnju više od 30.000 besplatnih zaštitnih maski, koje su kasnije donirane gerontološkim centrima širom Srbije.

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd