Skip to main content
Đaci

Pravo iz đačkih klupa: U ovom gradu u Srbiji mlade čeka POSAO čim završe SREDNJU ŠKOLU

Foto: Profimedia
Neverovatno

U Ekonomskoj školi u Valjevu se trude da po principu dualnog obrazovanja, učenici posle školovanja budu osposobljeni za isti, te u skladu s tim imaju i dobru saradnju sa poznatom valjevskom trgovinskom firmom, koja je najboljim učenicima trgovine ponudila posao od 1. jula.

Najboljih dvanaest maturanata, trgovaca i trgovinskih tehničara ove škole odmah posle završetka, zaposliće se u firmi gde su obavljali praktičnu nastavu.

Maturantkinja Ekonomske škole Svetlana Lazić je svesna da je čeka veća odgovornost nego na praksi.

- Ne samo mi koji smo izabarani kao najbolji, i ovi ostali su bili u tom delu da mogu da dokažu koliko znaju i koliko umeju - kaže maturantkinja Gorica Matić za RTS.

Ekonomska škola organizuje praktičnu nastavu u valjevskom trgovinskom lancu godinama unazad.

Valjevo
Valjevo
Foto: Profimedia

- Uglavnom se deci plasiraju te informacije da nije bitno ko si ti i šta umeš, već koga poznaješ. Naše preduzeće nikada nije htela da se prikloni takvom trendu i mi uporno pokušavamo da promovišemo zaista prave, ispravne vrednosti, pogotovo kad su mladi u pitanju - naglašava Bojana Perić, direktorka marketinga.

- Iz toga se i rodila ideja koju smo nazvali "Naša trgovina našoj deci".

Učenici Ekonomske škole "Valjevo", koji žive u okolnim selima ili varošima, imaju mogućnost zapošljavanja u najbližim prodavnicama velikog trgovačkog lanca.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd