Skip to main content
gradilište

SRBI IMAJU NEŠTO ŠTO STRANCI PLAĆAJU "SUVIM ZLATOM": Svaki dan gazite po tome, a možete ga prodati i zaraditi!

Foto: Profimedia/ilustracija
Nikad lakše do novca

“Peščana mafija” u Indiji se koristi zastrašivanjem kako bi mogli izvlačiti i švercovati pesak. U Maroku i na Karibima lopovi bukvalno uništavaju plaže. A veliki, moderni gradovi su izgrađeni na peščanim površinama.

SPREMITE SE ZA VEST GODINE! Ako ste nezaposleni, a volite čokoladu, IMATE ŠANSU da zaradite!

Radnici KREMATORIJUMA osmislili UNOSAN BIZNIS: Evo kako su zaradili OD SPALJENIH TELA!

Većina odlazi na mešanje betona i asfalta. Najviše se peska potroši u Aziji, pa je tako Kina, na primer, odgovorna za 50 odsto svetske potražnje. Pesak se koristi i u industriji. Koristi se u proizvodnji stakla, elektronike i pri izvlačenju nafte. Ogromne količine peska bacaju se u more kako bi se proširila teritorija.

Singapur je, na primer, na taj način proširio kopnenu površinu za 20 odsto od šezdesetih godina prošlog veka. Na Maldivima i Karibatiju pesak se koristi kako bi se spasila ostrva od rastućeg nivoa mora.

Nivo mora i dalje će rasti i pesak će postati samo traženiji.Iako se čini da peska ima u izobilju, svetu ozbiljno preti nestašica. Pustinjski pesak je pregladak i ne može se koristiti u komercijalne svrhe. Blizina peska mestu gde se nešto gradi takođe ima relativno važnu ulogu.

NIKO IH NE ŽELI, A OVA DRŽAVA VAPI ZA NJIMA: Zašto najzatvorenija zemlja u Evropi želi migrante?

S obzirom da je pesak dosta jeftin, često je neisplativa roba prevoznicima. Singapur i Katar najveći su uvoznici po glavi stanovnika, a australijski  se, na primjer, izvozio u Dubai kod izgradnje Burdž Kalife.

Na OVOM poslu u Srbiji možete i ZARADITI I DO 80.000 mesečno, a evo i KAKO!

Većina zemalja reguliše koliko se i odakle peska može da izvadi, ali velika potražnja stvorila je unosnu ilegalnu razmernu u mnogim država koje se brzo razvijaju. Rezultat je da se na mestima na kojima se pesak vadi, to radi brže nego što se prirodno obnavlja, što može imati ozbiljne posledice za okolinu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
27 Beograd