Skip to main content
Posao

Srbija dobila prve DIGITALNE KONSULTANTE! Evo šta je njihov posao

Foto: Profimedia/ilustracija
Danas ih ima 22

Prvim digitalnim konsultantima koji će pomagati u digitalnoj transformaciji malim i srednjim preduzećima dodeljene su diplome u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Diplome su dobila 22 sertifikovana konsultanta, koji će pomagati preduzećima u unapređenju komunikacije sa potencijalnim i sadašnjim kupcima, planiranju finansiranja, podizanju profitabilnosti i kvaliteta marketinških aktivnosti kroz digitalnu transformaciju.

Savetnik predsednika Privredne komore Mihailo Vesović ukazao je da će konsultanti u naredna dva meseca, sa najmanje dve kompanije, održati radionice i izraditi digitalnu mapu puta, "kako bi digitalna transformacija dobila strateški pristup".

Mihailo Vesović
Mihailo Vesović
Foto: Youtube Printscreen/Privredna komora Srbije

- Ovaj projekat biće nastavljen i sledeće godine, a težnja je da se proširi na mnogo veći broj malih i srednjih preduzeća i pređe na višu fazu, a to je podrška kompanijama u implementaciji tehnologija - rekao je Vesović.

Konsultanti, koji su dobili sertifikate, prošli su obuke i usmenu proveru znanja pred komisijom WIFI Centra za podršku malim i srednjim preduzećima Austrijske federalne privredne komore.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd