fbpx
Skip to main content
Fabrika

STIŽU NOVA RADNA MESTA: Dve kineske i jedna turska kompanija otvaraju fabrike u OVOM GRADU

Foto: Profimedia
Kompanija "Feka automotive" za proizvodnju automobilskih kablova iz Turske, "Čong ćia" za proizvodnju plastičnih granula i "Suan hajlan" za proizvodnju čarapa iz Kine otvaraju fabrike u Ćupriji, izjavio je Tanjugu predsednik ove opštine Ninoslav Erić.

On je rekao da "Faka automotive" radi isti program kao i nemačka kompanija "Trak lajtu" koja je zbog problema u kojima se našla, odustala od gradnje fabrike u Chupriji.

Naveo je da se za tursku kompaniju radi projektno tehnička dokumentacija i ove godine kreće izgradnja fabrike i subvencije za radna mesta.

ODLIČNE VESTI iz prošle godine, biće JOŠ BOLJE u novoj: Raste trgovinski PROMET ROBE

"Čong ćia" je zakupila deo objekta bivšeg "Velmortransa". Oprema za ovu fabriku je na putu za Ćupriji, a kineski investitor je registrovao firmu. Očekujemo da proizvodnja krene prvih meseci ove godine, precizirao je Erić.

Kineska firma "Suan hajln" za proizvodnju čarapa, fabriku otvara zajedno sa kinskom firmom "Jurofajber", koja već radi u Ćupriji.

Fabrika, radnici
Foto: Profimedia/ilustracija

- Mašine i oprema za fabriku čarapa je ocarinjena i njeno instaliranje je počelo 28.decembra i "očekujemo vrlo brzo otvaranje i početak rada - istakao je Erić.

Konkurs za rad u ovoj fabrici je istekao i odbarano je 30 radnika koji će u njoj raditi.

GRAĐANI, STIGLO POVEĆANJE PLATE: Zaposleni od januara imaju DEBLJE NOVČANIKE!

Erić je istakao da je opština u pregovorima sa jednom velikom kompanijom koja treba da zakupi 12 hektara Industrijske zone u ovom gradu i "to nas čeka ovog meseca", gde će biti zaposlen veći broj radnika iz Ćuprije ali i kooperanata".

Erić je ocenio da je ova kompanija veoma važna za ceo Pomoravski okrug i ovaj deo Srbije. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd