Skip to main content
Žena smišlja pakost

SVAKA ČAST: Marija je sjajno unovčila svoj trud, zarađuje preko 1000 evra mesečno, evo i o čemu je reč

Foto: Profimedia
Vredi pokušati

Od starih zanata u Srbiji može lepo da se živi budući da spretne ruke zanatlije mogu da donesu zaradu i do 1.200 evra mesečno.

Oliver je otišao u Nemačku da radi, ali se pre toga OŠTRO obračunao sa hrvatskim političarima (FOTO)

Piješ pivo tri sata i dobiješ PUNU PLATU: Otvoren konkurs za posao iz snova

Primer je Marija Ivanković Jurić iz Šapca, koja izrađuje odevne predmete, i to pretežno ručnim radom – tkanjem, heklanjem, vezom i štrikanjem.

Pletenje
Pletenje
Foto: Profimedia

– Ima mnogo posla i zbog toga planiram da zaposlim još žena. Zaradim dovoljno da pokrijem sve troškove, od zakupa, koji je 1.500 evra, do isplate plata. Ono što je najvažnije jeste da nisam u kreditima i pozajmicama.

Pored svega toga ostane dovoljno za ulaganje u dalje širenje posla – kaže Marija koja je ove godine od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, dobila subvenciju u iznosu od 100.000 dinara. Unikatnu garderobu, izrađenu u njenoj radionici. prodaje u Beču i Amsterdamu.

pletenje
Foto: Profimedia

- Kada sam se 2007. godine upustila u preduzetničke vode, moja ideja je bila da ženama ponudim unikatne i tradicionalne modele za obalčenje i opremanje prostora. Posle devet godina preduzetništva sigurna sam da svako ko se bavi starim zanatom može dobro da unovči svoje znanje – rekla je ona.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD energetika

Vremenska prognoza
Grmljavina
18 Beograd