fbpx
Skip to main content
Island

Svi hvalili standard i idiličan život na Islandu, a onda je Goran objavio priču: Preživeo sam PAKAO

Foto: Profimedia
Druga strana medalje

Hrvatski poslanik Goran Aleksić je pre nekoliko dana na svom Fejsbuk profilu podelio priču o njegovom prijatelju koji živi na Islandu. 

14. oktobra o POVEĆANJU PLATA: Evo ko će dobiti NAJVIŠE

Radili isti posao, a PENZIJA im se razlikuje DUPLO: Evo kako je to moguće

Priča o idiličnom životu u toj ostrvskoj zemlji brzo se proširila, ali javio se čovek koji tvrdi da nema tako dobro iskustvo.

Rejkjavik, Island
Foto: Profimedia

Goran Aleksić je sada objavio i to loše iskustvo s Islanda, dodavši kako mu nije cilj nikoga da nagovara da se odseli iz Hrvatske na Island već samo da želi da prenese tuđa iskustva.

- Savetujem ljudima da idu na Island samo ako imaju nekoga ko je proveo 10 godina na Islandu. I to nekog vrlo bliskog jer se u protivnom neće dobro provesti. Proveo sam pet meseci radeći na Islandu u gradiću blizu Rejkjavika, pa ću vam opisati moj deveti krug pakla - naveo je drugi Hrvat sa Islanda koji je svoje mišljenje poslao Aleksiću.

U nekoliko je tačaka demantovao prethodnu idiličnu priču:

- Kao prvo, nije istina da na prvoj plati ne plaćate poreze jer sam ja uredno platio 37 posto. Kao drugo, plata kasirkama u supermarketima nije 3.000 evra već oko 2.000 čak i nešto manje i po pravilu vam tu rade deca od 16 do 18 godina starosti, retkost je videti gospođu od 40 godina. Treće, u banci vam ne daju izveštaj plate, a kad pitate u firmi oni vam kažu da banka to daje. Četvrto, uopšte nisu ljubazni i nasmejani, veoma su namrgođeni i ne bi vam pružili pomoć nikada itd - napisao je Goran.

Dalje su se nizale tačke koje opisuju "deveti krug pakla" na Islandu, u kojima nezadovoljni Hrvat kaže da su većina notorni alkoholičari, da svi žive na kredit, da su stanovi skupi, da imaju prividno dobar životni standard.

Međutim, Aleksiću se javila i jedna gospođa, takođe iz Hrvatske , koja već dugi niz godina živi na Islandu, a njeno iskustvo je ovakvo:

- Ćao ima nas još ,ali zivot je i bolji od onog sto Vam je Vaš poznanik napisao, ja sam tu od 1996. godine, imam šestoro dece i troje je završilo ove godine fakultet, neki su krenuli dalje na master, a neki još uče. Da sam ostala u mojoj voljenoj Hrvatskoj, bili bismo gladni i bosi, ali eto to je život, mi se trudimo da idemo svake godine na odmor od tri meseca da napunimo baterije preko zime - napisala je ova žena.

Aleksić je zatim rekao kako uvek treba biti oprezan u životu sa svim stvarima, pa i sa odlascima u inostranstvo, navodeći da neko može da prođe dobro, neko loše, ali da sve zavisi od svakog ponaosob.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd