fbpx
Skip to main content
ljudi

TRAŽITE POSAO? DODAJTE OVO U VAŠU BIOGRAFIJU: 11 hobija koje poslodavci vole da vide u CV-u!

Foto: Profimedia/ilustracija
Nova godina, novi posao. Ko je trenutno u potrazi za poslom, trebalo bi da u svom CV-u navede koji su mu hobiji. Na taj način poslodavci mogu da saznaju dosta o ličnosti onoga ko aplicira za mesto u njihovoj firmi. Nekada i ono što ne bi trebalo

Uvreženo je mišljenje da hobiju nije mesto u CV-u. Magazin "Biznis insajder" je drugačijeg mišljenja.

Zbog povećanja kupovine preko interneta 175.000 ljudi moglo bi da ostane bez posla!

Američki portal navodi da aktivnosti u slobodno vreme ostavljaju dobar utisak prilikom intervjua za posao. Tada se poslodavci ne brinu za materijal razgovora, već prave karakterni profil potencijalnog zaposlenog. Sledećih jedanaest hobija ostavljaju izuzetno dobar utisak na buduće poslodavce.

1. Joga

Vežbe poreklom iz Azije pomažu pri postizanju ravnoteže. Joga omogućava da se pronađe unutrašnji mir i postigne savršeno izvajano telo. Ovaj hobi govori poslodavcima da i u stresnim situacijama umete da zadržite staloženost.

uspostavljanje ravnoteže
Foto: Profimedia

2. Ekstremni sportovi

Padobranstvo, biciklizam na planini ili penjanje po ledu pokazuju jaku volju. Pored toga, ekstremni sportovi predstavljaju osobe koje rado pomeraju svoje granice, poseduju disciplinu i nemaju strah od rizika.

3. Video-produkcija

Kreativnost se u svakom poslu smatra prednošću. Oni koji sami kod kuće produciraju video-snimke, imaju oko za detalje, znaju da planiraju i intervjuišu ljude.

Već traže radnike za sezonu na Jadranu, evo i plata koje nude

4. Blog

Vođenje sopstvenog bloga dokazuje produktivnost i osobine kretivnog karaktera. Samostalno napisani tekstovi ukazuju na dobre komunikacijske veštine.

5. Sportovi na otvorenom

Džogiranje ili druge vrste sportova na otvorenom takođe su odraz jake volje. U ovakvim ličnostima se krije posvećenost poslu koji rade.

6. Kapiten tima

Kvaliteti lidera se pokazuju prilikom razgovora za posao. Kada ste kapiten fudbalskog ili odbojkaškog tima dokazujete da možete da držite uzde u svojim rukama.

Želite u Kanadu? Izgleda da smo im potrebni

7. Planinarstvo

Planinarstvo pokazuje istrajnost, ogromnu hrabrost i jaku ličnost. Pored toga, osobe sa ovim hobijem umeju da procene rizike.

planinarenje
Foto: Profimedia/ilustracija

8. Baštovanstvo

Onaj ko neguje biljke i brine se o svojoj bašti uglavnom vodi zdrav način života. Ova karakteristika je od izuzetnog značaja u biznis svetu.

9. Fotografisanje

U jednom veštom pogledu kroz kameru otkriva se kreativnost i oko za detalje. Fotografa amatera dobro opisuje reč "strpljivost".

Ulaganje 300, a zarada 2.400 evra! Ova biljka je gotovo zaboravljena u Srbiji, a sada donosi OGROMNU ZARADU

10. Muzika

Kao i kod sportskih aktivnosti, sviranje instrumenta otkriva disciplinu i posvećenost. Takođe, koncentracija igra ogromnu ulogu kod muzičara. Isto tako, onaj koji svira u bendu jeste timski igrač.

muzika
Foto: Profimedia

11. Neobični hobiji

Takođe, sve što nije prosečno utiče na privlačnost CV-ja. Da li sami pravite vino ili dizajnirate odeću – i neobični hobiji mogu da ostave utisak na budućeg poslodavca.

 

Pročitajte i:

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd