fbpx
Skip to main content
Ušteda

U OVOJ ZEMLJI možete zaraditi preko 6000 evra mesečno: Nedostaju im zaposleni, a plata stalno RASTE

Foto: Profimedia
Plata više nego dupla od proseka

Izraelska uprava za inovacije planira da duplira broj zaposlenih u kompanijama visoke tehnologije i istovremeno ohrabruje druge da postanu inovativnije.

U godišnjem izveštaju uprave se navodi da nema dovoljno kvalifikovanih inženjera i softver profesionalaca i da zato rastu plate i troškovi pa industrija ne može da se razvija onako brzo kako bi mogla.

Oni zarađuju 200.000 dinara MESEČNO u Srbiji, ne čekaju na posao, a firme se OTIMAJU o njih, evo i kako

Hit oglas za posao u Srbiji: Dnevnica je 1.000 dinara, ali postoji samo jedan mali uslov

U kompanijama visoke tehnologije danas je zaposleno oko 250.000 ljudi, što je samo 8,3 odsto radne snage u Izraelu, uprkos reputaciji te zemlje kao startap nacije. 

Uprava za inovacije namerava da taj broj poveća na pola miliona za deset godina. Od 2005. do 2015. godine plate u sektoru visoke tehnologije su porasle za 38 odsto. Prosečna mesečna plata je sada oko 6.000 dolara što je više nego duplo od proseka u zemlji. 

IT programer
Foto: Profimedia

Izraelska proizvođačka industrija nije dovoljno inovativna i ima teškoća u nadmetanju sa jeftinim azijskim zemljama, upozoravaju u Upravi za inovacije. 

Ta industrija ne odgovara uvek istim standardima kvaliteta i inovacija kao Zapad. Ako se ne unapredi, jaz između ekonomija visoke tehnologije i onih starih će se produbiti i zato se ističe potreba uvođenja robotike i senzora u tehnologiju proizvodnje, zaključuje se u izveštaju.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd