fbpx
Skip to main content
krastavac

U ovom delu Srbije svi zarađuju 3.000 evra zahvaljujući sadnji JEDNE BILJKE

Foto: Profimedia
Svi mogu da se prijave

U opštini Knić sve je više zainteresovanih povrtara za kooperativnu proizvodnju kornišona čija proizvodnja na 10 ari donosi "čistu" zaradu od 2.000 do 3.000 evra. Ugovore o kooperativnoj proizvodnji kornišona u 2019. godini je potpisalo 90 povrtara iz te opštine, a prijavljivanje nije završeno.

Ulaganje 300, a zarada 2.400 evra! Ova biljka je gotovo zaboravljena u Srbiji, a sada donosi OGROMNU ZARADU

Saradnja povrtara iz opštine Knić sa beogradskom firmom kooperativa počela je prošle godine kada se u proizvodnju kornišona uključilo 60 poljoprivrednika. Kako prenosi sajt opštine Knić, u Gruži je u nedelju predstavljena ponuda firme za kooperativnu proizvodnju kornišona u 2019. godini.

krastavac
Foto: Profimedia

Ta firma poljoprivrednicima daje rasad, hemijska sredstva, folije, protivgradne mreže, radi hemijsku analizu zemljišta, osigurava useve, angažuje poljoprivrednog stručnjaka i obezbeđuje plasman kompletnog roda. Sva ta ulaganja poljoprivrednici vraćaju u robi.

ZA PRVU KLASU 90 DINARA PO KILOGRAMU

Na sastanku je rečeno da se radi o isplativoj proizvodnji o čemu govori podatak da je na 10 ari pod kornišonima moguće zaraditi od 2.000 do 3.000 evra. Sadnja kornišona je planirana od 20. maja, a berba počinje od 20. juna i traje do 10 septembra.

Predviđena cena kornišona prve klase je 90 dinara za kilogram, garantovan je plasman celog roda, a u opštini Knić biće organizovana dva otkupna mesta. Prvi put ove godine planirano je i ugovaranje proizvodnje paprike, a za jesen je planirano ugovaranje proizvodnje pitome jagode.

*BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

 

Pročitajte i:

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd